Publicitātes attēls

Latvijas Radošo savienību padome (RSP) sadarbībā ar LR Kultūras ministriju ir uzsākusi jaunu programmu ar bezmaksas konsultācijām radošām personām un radošajām savienībām (kultūras NVO) par jautājumiem, kas saistīti ar jaunākajām nodokļu izmaiņām, juridiskiem un grāmatvedības jautājumiem.

Ziņas Fold 12. maijs, 2021

Jaunajā programmā bezmaksas konsultācijas tiks sniegtas reizi divās nedēļās grupas semināros «Zoom» platformā, kā arī rakstiskā veidā, savu jautājumu nosūtot uz e–pastu konsultacijas@makslinieki.lv. Specifiskos gadījumos būs pieejamas individuālas konsultācijas. Līdztekus tiks izveidota arī biežāk uzdoto jautājumu sadaļa RSP mājaslapā, kur būs atrodamas galvenās atbildes uz tipiskākajiem jautājumiem un situācijām.

 

Konsutācijas sniegs Linda Miezīte, praktizējoša konsultante un pasniedzēja nodokļu, grāmatvedības, finanšu un juridiskajos jautājumos ar praktisku pieredzi grāmatvedības uzskaitē maziem un vidējiem uzņēmumiem, SIA, biedrībām, IK un pašnodarbinātām personām. Daļa no konsultācijās ietverto tēmu loka radošām personām būs par nodokļu režīmiem un nodokļu nomaksas kārtību, grāmatvedības veikšanu, personas tiesībām un pienākumiem, izvēli starp pašnodarbinātās personas un saimnieciskās darbības veicēja statusu, kā arī pašnodarbinātajiem prognozēto ienākumu zem 500 eiro mēnesī pieteikšanu.

 

Savukārt radošās savienības varēs saņemt konsultācijas par kultūras NVO pienākumiem sociālo iemaksu veikšanā par nepilnas slodzes darbiniekiem, uz uzņēmuma līguma pamata nodarbinātiem pašnodarbinātajiem, projektos iesaistītām personām un citiem, kā arī par nodokļu likmēm pēc nodokļu reformas un līgumu veidiem, kādus iespējams slēgt ar fiziskām personām, piemēram, autoratlīdzības līgums, uzņēmuma līgums, saimnieciskās darbības konts, MUN un citi.

 

Pirmajā grupas seminārā, kas notiks jau šodien, 12. maijā, vairs nav brīvu vietu, tomēr lielā pieprasījuma dēļ RSP 25. maijā, plkst. 17.00 rīkos papildus tiešsaistes semināru. Uz to aicināti pieteikties visi radošie, kurus skars 2021. gada nodokļu izmaiņas, kā arī visi tie, kuri vēlas uzzināt vairāk par RSP jauno konsultāciju programmu. Ierakstus no abiem semināriem vēlāk varēs noskatīties RSP Facebook lapā.

 

Sekot līdzi jaunumiem par nodokļu konsultācijām un citām Latvijas Radošo savienību padomes aktivitātēm var RSP mājaslapā un Facebook vietnē.