Foto — Vika Eksta

Līdz 27. oktobrim iespējams pieteikties ISSP Mentoringa programmai, ko vadīs latviešu fotogrāfi Vika Eksta un Reinis Hofmanis. Programma ir veidota Latvijas māksliniekiem un fotogrāfiem radošās karjeras sākumposmā, kuri vēlas gada garumā attīstīt savu fotogrāfijas autorprojektu.

Ziņas Fold 18. oktobris, 2021

2020. gadā uzsāktā mentoringa programma ir veidota Latvijas māksliniekiem un fotogrāfiem, kuri vēlas attīstīt un pilnveidot savu vizuālo valodu un veidot autorprojektu par sev interesējošu tēmu, konsultējoties ar pieredzējušiem pasniedzējiem un saņemot domubiedru grupas atbalstu. Septiņu mēnešu garā programma iekļauj lekcijas un praktiskus padomus, regulāras grupas tikšanās, lai pārrunātu darbus un izstrādes procesu, kā arī individuālas konsultācijas ar mentoriem. Programmas noslēgumā dalībnieku radītie projekti tiks prezentēti virtuālajā vidē, iepazīstinot ar tiem plašāku auditoriju Latvijā un starptautiski. Programmu vada Latvijā atpazīstamie mākslinieki un pasniedzēji Vika Eksta un Reinis Hofmanis.

 

Mentoringa programmai aicināti pieteikties tie, kuri jau ir apguvuši fotogrāfiju specializētajā mākslas programmā vai pašmācības ceļā. Tā kā nodarbības notiks tiešsaistē, ir aicināti piedalīties arī latviešu mākslinieki, kas dzīvo ārpus Rīgas, tostarp ārvalstīs. Programmu paredzēts sākt 2021. gada 4. novembrī un tās turpināsies līdz nākamā gada maijam. Nodarbību cena — 350 eiro. Pieteikties programmai iespējams līdz 27. oktobrim, aizpildot anketu.

Mentori:

Vika Eksta ir māksliniece un pedagoģe, kas savos darbos izmanto fotogrāfiju, kustīgo attēlu, performanci un audiovizuālos arhīvus. Viņa apguvusi fotogrāfiju pie Andreja Granta un EFTI fotoskolā Madridē, ieguvusi maģistra grādu vizuālajā komunikācijā Latvijas Mākslas akadēmijā. Eksta saņēmusi vairākas balvas un kopš 2014. gada piedalījusies grupas un personālizstādēs Latvijā un ārvalstīs.

 

Reinis Hofmanis ir mākslinieks un praktizējošs fotogrāfs, kura darbus raksturo sociālantropoloģisks skatījums un interese par dažādām sabiedrības grupām un to radīto vai ietekmēto vidi. Reinis apguvis fotogrāfiju Lietišķo zinātņu un mākslas universitātē Hanoverē un ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā. Izstādēs piedalās kopš 2003. gada, veidojis vairākas personālizstādes Latvijā un ārvalstīs. Hofmanis saņēmis vairākus starptautiskus apbalvojumus un viņa darbi publicēti prestižos izdevumos.

 

Vairāk informācijas par mentoringa programmu — ISSP mājaslapā. Programmu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.