Attēls — «Nord DDB Riga»

«Nord DDB Riga» komanda kopā ar bērnu tiesību aizsardzības centru «Dardedze» radījusi kampaņu «Iedomājies sevi bērna vietā». Tā aicina attiekties pret sabiedrības jaunākajiem locekļiem ar cieņu. Tapusi vizuālo materiālu un radioklipu sērija, kas parāda vecāku un bērnu attiecības dažādās dzīves situācijās.

Ziņas Fold 4. oktobris, 2021

Kampaņas veidotāji «Nord DDB Riga» un «Centrs Dardedze» norāda, ka ne vienmēr pret bērniem izturamies tikpat cieņpilni kā pret pieaugušajiem, tādējādi mazinot viņu pašpārliecinātību un traucējot stipras personības attīstību. Lai vērstu sabiedrības uzmanību uz šo problēmu un aicinātu pieaugušos pārdomāt savu komunikācijas modeli, tika radīta vizuālo materiālu un radioklipu sērija, kas parāda vecāku un bērnu attiecības dažādās dzīves situācijās.

 

«Kampaņas ideja mums bija skaidra diezgan ātri, sarežģītākais bija izvēlēties vizuālo risinājumu. Apstājāmies pie stilizētiem zīmējumiem, jo sapratām, ka būtībā rādām nevis precīzus un konkrētus dokumentālus notikumus, bet vispārinām vairākas biežāk sastopamās situācijas, un zīmējumi labi palīdz auditorijai iedarbināt fantāziju un saprast to, ko šādās situācijās jūt bērns. Turklāt nedaudz komiski atveidotie tēli ļauj pieaugušajiem paskatīties uz sevi no malas vieglāk, bez pārmetuma,» radošo risinājumu komentē Aija Baumane–Līce, «Nord DDB Riga» māksliniece un kampaņas vizuālo materiālu autore.

Kampaņa bijusi redzama gan ielās, gan sociālajos tīklos un radio ēterā, tās daļa bija arī intervijas ar dažādiem ekspertiem. Veiktā aptauja parādīja, ka auditoriju kampaņa ne tikai sasniegusi, bet arī uzrunājusi — 58 % vecāku pat apliecināja, ka tā rosinājusi viņus pārdomāt savu rīcību līdzīgās situācijās. Turklāt kampaņas laikā septiņas reizes pieaudzis «Centra Dardedze» mājaslapas apmeklējums.

 

Centra komunikācijas vadītāja Anda Avena izceļ kampaņas praktisko un izglītojošo pusi: «Savā mājaslapā izveidojām speciālu testu par vecāku rīcību dažādās situācijās. Tas ļāva vecākiem ne vien novērtēt savas attiecības ar bērnu, bet arī uzreiz parādīja situācijas skaidrojumu un ieteikumus, kā katrā konkrētajā gadījumā vēlams rīkoties. Radījām arī video ar praktiskiem piemēriem un spēlēm, ko vecāki var veikt kopā ar bērniem, parādot, ko nozīmē piedzīvot drošas un cieņpilnas attiecības.»