Foto — «For lovers and trees»

12. oktobrī Digitālās mākslas centrā notiks 16. Latvijas modes gada balva. Katru gadu Baltijas Modes federācija kopā ar modes industrijas ekspertiem nosaka labākos savas jomas speciālistus. Sekojot līdzi modes industrijas tendencēm, šogad balva papildināta ar nominācijām «Labākais ilgtspējīgas modes zīmols» un «Labākā digitālā prezentācija».

Ziņas Fold 8. oktobris, 2021

Rīgas modes nedēļas, kas notiks no 12. līdz 16. oktobrim, pirmajā dienā balvas tiks pasniegtas uzvarētājiem desmit nominācijās. Zīmoli «Collected Story», «For lovers and trees» un «Kasher Bloom» tika nominēti «Gada debijai». Kategorijā «Radošākā modes skate» tiek pārstāvēti zīmoli «Volga Vintage», «Nolo», «Iveta Vecmane» un «One Wolf».

 

Ņemot vērā, ka aizvadītais gads ir kļuvis par impulsu industrijas virtuālajai attīstībai, nominācijām ir pievienojusies kategorija «Par labāko digitālo prezentāciju», kurā sacentīsies zīmoli «Reinis Krūmiņš», «Natalija Jansone» un «One Wolf». «Nolo», «Volga Vintage», «Iveta Vecmane» izvirzīti balvai nominācijā «Gada oriģinālākais modes skates multimediju noformējums». «Volga Vintage», «Selina Keer», «Iveta Vecmane», «One Wolf» un «Katya Katya London» nominētas balvai «Labākais reklāmas kampaņas imidžs».

Balvai «Gada labākais laikmetīgo rotu dizainers» tika izvirzīta Maija Vītola, kā arī zīmoli  «Verba» un «RO Studio». Pievēršot uzmanību ētikas un vides jautājumiem, viena no balvas nominācijām — «Labākais ilgtspējīgas modes zīmols» — turpmāk tiks veltīta atbildīgai pieejai apģērbu kolekciju veidošanā. Nominēto vidū ir zīmoli «Slow Hands», «Baiba Ladiga» un «For lovers and trees». Žūrijas pārstāvji noteiks arī, kuram no modes profesionāļiem tiks piešķirti tituli «Modes un dzīvesstila žurnāla oriģinālākais vāks», «Gada pieprasītākā modele» un «Par ieguldījumu modes industrijas attīstībā Latvijā».

 

«Katru gadu Latvijas modes gada balva ļauj nozares speciālistiem saņemt ekspertu atgriezenisko saiti par ieguldītā darba augļiem un īstenotajām reklāmas kampaņām, radošajiem un biznesa sasniegumiem. Ņemot vērā globālās tendences, mēs esam papildinājuši nomināciju sarakstu — šogad tie ir digitālie formāti un ekoloģiska darba pieeja. Mūsuprāt, balva ir sava veida rādītājs tam, kas notiek tirgū, tā atklāj inovācijas, nestandarta risinājumus un drosmīgu starptautisku sadarbību,» stāsta Baltijas Modes federācijas prezidente Elena Strahova.

Uzvarētājus noteiks žūrija, kuras sastāvā ir Latvijas modes industrijas eksperti: žurnāla «Pastaiga» izdevēja Aija Šmidre, izdevniecības «Rīgas Viļņi» modes redaktore Olga Kolotova, žurnāla «Una» galvenā redaktore Džina Briška, žurnāla «L`Officiel Baltic» galvenā redaktore Līga Zemture, žurnāla «L`Officiel Baltic» modes redaktore Dace Krieviņa–Bahmane, izdevniecības «Santa» radošā direktore un žurnāla «Pērle» galvenā redaktore Sandija Šēnberga, žurnāla «Santa» galvenā redaktore Gundega Roze, žurnāla «Lilit» modes redaktore Kristīne Rudzinska, žurnāla «Люблю Life» galvenā redaktore Inna Avina, modes žurnāliste Dace Vaivara, grāmatas «Stils» līdzautors Deniss Ševeļevs, fotogrāfs Arnis Balčus, kā arī blogeres Evelīna Pārkere, Anete Ozoliņa un Maija Armaņeva.

 

Rīgas modes nedēļas jaunumiem iespējams sekot notikuma mājaslapā.