Publicitātes attēls

24. novembrī Labklājības ministrija rīko tiešsaistes konferenci, kurā tiks runāts par to, kā veicināt tehnoloģiski pielāgotas vides pieejamību ikvienam. Konferencē uzstāsies dažādu jomu eksperti un viedokļu līderi ar padziļinātu izpratni par iekļaujošu dizainu un tā ieviešanu apkārtējās vides uzlabošanai un pieejamības nodrošināšanai.

Ziņas Fold 11. novembris, 2021

Mūsdienīgas un uz attīstību vērstas sabiedrības pamatnosacījums ir līdztiesība tās visplašākajā izpratnē, kas nozīmē gan vides, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju pieejamību, gan sociālās iekļaušanas un diskriminācijas riskiem pakļauto sabiedrības grupu aizsardzību. Konference vērsīs uzmanību uz tehnoloģiju un dažādu būvniecības risinājumu pieejamību, kas ne tikai veicina sabiedrības iekļaušanos, bet arī atbilst mūsdienīga dizaina vadlīnijām un estētiskām prasībām par vizuāli pievilcīgu telpu.

 

Konferencē vērtīgu informāciju iekļaujošākas sabiedrības veidošanai varēs gūt ikviens, taču īpaši aicinātas piedalīties ir pašvaldību amatpersonas, kuru atbildībā ir sociālās politikas plānošana, un dažādu organizāciju pārstāvji, kuri nodarbojas ar pieejamības, sociālās iekļaušanas, iekļaujošā dizaina un universālā dizaina jautājumiem.

 

Konferencē uzstāsies piecpadsmit runas personas, toskait arhitekte un studijas «Sampling» vadītāja Liene Jākobsone, māksliniece Agnese Rudzīte, Jurģis Briedis un Ivars Balodis no apvienības «Apeirons», «DEPO projekts» vadītājs Uldis Zanders, kā arī ārvalstu eksperti — ilgtspējības stratēģe Kristīne Andressene (Kristine Andreassen), Iekļaujošā dizaina pētījumu centra direktore Juta Treviranusa (Jutta Treviranus) un ilgtspējas un pilsētas satiksmes stratēģiskā plānotāja Jūlija Cederbranta (Julia Cederbrant).

 

Konference norisināsies tiešsaistē 24. novembrī, no 9.00 līdz 16.30, latviešu un angļu valodās. Pasākumam reģistrēties iespējams, aizpildot dalības anketu. Plašāka informācija par runas personām un programmu pieejama konferences mājaslapā. Konferenci rīko Labklājības ministrija ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu.