Attēls — «Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris»

Biedrība «Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris» aicina jauniešus vecumā no 15 līdz 30 gadiem 4. februārī plkst. 15.00 piedalīties praktiskā tiešsaistes vebinārā «Produkta dzīves cikla novērtējums — ilgtspējīgas nākotnes atslēga».

Ziņas Fold 25. janvāris, 2022

Vebinārā varēs gūt zināšanas par to, kas ir dzīves cikla analīze un kam tā ir vajadzīga. Tāpat eksperti iepazīstinās dalībniekus ar aprites ekonomiku, ilgtspējīgiem uzņēmējdarbības modeļiem un efektīvu resursu izmantošanu, kā arī nosauks labās prakses piemērus Eiropas kontekstā un parādīs vairākus noderīgus rīkus, kas ikvienam var palīdzēt ilgtspējīgākas nākotnes veidošanā.

 

«Produkta dzīves cikla novērtēšanas loma pēdējo gadu laikā ir būtiski palielinājusies, kļūstot par neatņemamu sastāvdaļu gan uzņēmumu attīstības stratēģijās, gan mārketinga kampaņās, kā arī izstrādājot reālus videi draudzīgus produktus un pakalpojumus. Taču, lai gan komersantu ilgtspējīga domāšana ir nozīmīga, svarīga ir arī sabiedrības izpratne, tāpēc vebināra dalībniekiem būs iespēja piedalīties interaktīvās darbnīcās un analizēt produkta vai pakalpojuma dzīves ciklu gan no klienta, gan biznesa perspektīvas,» stāsta biedrības «Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris» pārstāve Anete Grundberga.

 

Pasākuma laikā dalībnieki varēs diskutēt ar ekspertiem no Latvijas, Igaunijas un Dānijas. Vebinārā piedalīsies Dānijas ilgtspējīgu pārmaiņu institūta «What If» pārstāvis Nikolajs Rotbols (Nicolai Rottbøll), bezpelņas organizācijas «Cleantech Estonia» pārstāvji Karls Joseps Pertels (Karl–Joosep Pärtel) un Katerina Čantzi (Katerina Chantzi), projekta «Inovāciju centra attīstība Liepājā» vadītāja Laura Grundmane. Pasākums notiks angļu valodā. Lai piedalītos vebinārā, interesenti aicināti reģistrēties, aizpildot pieteikuma anketu.

 

Vebinārs notiek projekta «Dalīšanās zināšanās par produkta dzīves cikla novērtējumu un ekoloģiskās pēdas nospiedumu analīzi Baltijas jūras reģionā» ietvaros ar mērķi stiprināt zaļo pāreju, pieejot tai caur ilgtspējīgas aprites, bioekonomikas un oglekļa neitralitātes prizmu, un veidot izpratni par sabiedrības un uzņēmumu ietekmi uz vidi, kā arī veicināt izpratni par Zaļo kursu Baltijas jūras reģionā (Igaunija, Latvija, Dānija).