Ilustrācija — Roberts Rūrāns

ASV laikraksts «The New York Times» katru gadu apokopo labākās tajā publicētās ilustrācijas, un šoreiz izcelts arī latviešu mākslinieka Roberta Rūrāna darbs «Can’t. Stop. Self-Swabbing» («Nevaru. Beigt. Paštestēties»).

Ziņas Fold 12. janvāris, 2022

««NY Times», viens no pasaules lielākajiem medijiem, plaši izmanto ilustrācijas un mākslinieku darbus, tādēļ man ir īpašs gods un prieks nokļūt viņu pašu veidotajā topā ar, viņuprāt, veiksmīgākajām gada ilustrācijām. Tas ir labs apstiprinājums veiksmīgai sadarbībai, kas iepriecina un sagatavo augsni jauniem darbiem un iespējām,» komentē autors.

 

Roberts Rūrāns ilustrējis rakstu par mājās veicamiem Covid-19 testiem, ko cilvēki lieto, lai saglabātu kontroles un drošības sajūtu neskaidrajos un mainīgajos pandēmijas apstākļos. Darbā Robertam raksturīgie krāsainie un abstraktie tēli šķēpu vietā priekšā vārtiem tur testēšanās kociņus, ironizējot par savādajiem rituāliem, kurus veidojam, lai sadzīvotu ar globālo veselības krīzi.

Roberts ir veidojis ilustrācijas daudziem pasaulē plaši pazīstamiem žurnāliem, tai skaitā «The New Yorker», «Vogue» un «Le Monde». Šogad viņš strādājis arī pie Ziemassvētku noformējuma Rīgas pilsētvidē, par ko rakstījām iepriekš. Savukārt pārējās «NY Times» izvirzītās gada labākās ilustrācijas iespējams aplūkot šeit. To autori ir mākslinieki un ilustratori no visas pasaules.