Attēls — «HackForce»

«HackForce» hakatonā, kas norisināsies no 11. līdz 13. martam tiešsaistē, iespējams pieteikt idejas un radīt risinājumus palīdzības sniegšanai ukraiņiem. Pasākuma organizatori aicina iesaistīties programmētājus, ekspertus, uzņēmumus, medijus, radošo industriju pārstāvjus un ikvienu citu aktīvu sabiedrības locekli, kurš var piedāvāt savas prasmes un laiku.

Ziņas Fold 9. marts, 2022

«Šobrīd, kad Ukraina varonīgi cīnās par visas Eiropas brīvību, ikviens no mums meklē iespēju palīdzēt — ar finansējumu, darbu, laiku un prasmēm. Mums nav šaubu, ka šis ir īstais brīdis likt lietā mūsu ideju spēku un profesionālās zināšanas, lai palīdzētu Ukrainai un tās iedzīvotājiem. Šis ir brīdis, kad katra diena ir no svara un efektīvi risinājumi var būt kritiski nozīmīgi,» norāda «HackForce» rīkotāji.

 

Sadarbība ar valsts un nevalstisko sektoru

Nevalstiskā sektora organizācijas un valsts iestādes, kas strādā ar atbalstu Ukrainai vai Ukrainas bēgļiem, ir aicinātas definēt savas vajadzības un idejas risinājumiem. «HackForce» lūdz iesniegt izaicinājumus, kuru risinājums ir steidzami nepieciešamas vai būtu ļoti vērtīgs, bet kuru īstenošanai nav resursu.

 

Hakatonā pāris dienu laikā ar mentoru palīdzību tiks izstrādāti ideju pirmie risinājumi, fokusējoties un četriem būtiskākajiem virzieniem:

  • uzņēmējdarbība un talanti — atbalsts Ukrainas uzņēmumiem, darba iespējas, humanitārā palīdzība, jaunuzņēmumi un sadarbība, sankciju monitorēšana,
  • valsts un nevalstiskais sektors — praktiska un sociāla palīdzība bēgļiem un tās organizēšana, praktiska palīdzība un tās koordinēšana Ukrainas atbalstam, risinājumi nevalstiskā sektora atbalstam,
  • informācija un mediji — informācijas izplatīšana, informācijas analīze un koordinēšana, atbalsts Ukrainas un neatkarīgiem medijiem, komunikācijas atbalsts,
  • māksla un radošās industrijas — mākslas iniciatīvas, ziedojumu akcijas, radošo industriju risinājumi nevalstiskajam sektoram, sadarbība ar Ukrainas radošo industriju.

 

Organizatori aicina hakatonā iesaistīties ikvienu aktīvu sabiedrības locekli, kurš var piedāvāt savas prasmes, zināšanas un laiku. Pieteikties hakatonā iespējams gan individuāli ar savu ideju, meklējot komandas biedrus, gan arī ar jau gatavu komandu. Tāpat iespējams pieteikties dalībai citās komandās.

Sadarbība ar uzņēmumiem

Īpaši aicināti iesaistīties ir uzņēmumi, kuri ir gatavi piedāvāt savu darbinieku komandas un laiku šobrīd akūti nepieciešamu risinājumu izstrādei. Uzņēmumi var atbalstīt hakatonu:

  • ar savu laiku un zināšanām, palīdzot izstrādāt kādu būtiski nepieciešamu risinājumu,
  • ar finansiālu atbalstu, veicinot kāda risinājuma ieviešanu dzīvē pēc hakatona.

 

Plašāka informācija un reģistrācija — «HackForce» pasākuma vietnē.