Kategorijas «Rūpnieciskais dizains» uzvarētājs — slēpošanas palīgrīks «Againer». Autors — «Skippi»

Sestdienas vakarā Rīgas Tehniskās universitātes radošo industriju centrā tika paziņoti Gada balvas dizainā 2013 laureāti interjera, modes, foto, vides, grafiskā un rūpnieciskā dizaina nominācijās, neskaitāmās to apakškategorijās, kā arī neformālā konkursa «ES Latvija» uzvarētājus un studentu balvu ieguvējus.

Ziņas Fold 7. oktobris, 2013

Darbus katrā kategorijā izvērtēja cita žūrijas komisija, ko veidoja attiecīgās jomas profesionāļi no Latvijas un ārvalstīm. Konkursu rīkoja Latvijas Dizaineru savienība sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Latvijas Republikas Patentu valdi.

Interjera dizains

Galveno balvu ieguva Zane Tetere un Elīna Tetere no «Open AD» par biroja «4Finance» interjeru.

Modes / tekstila dizains

Galveno balvu ieguva Baiba Rulle par aizkaru kolekciju «White».

Rūpnieciskais dizains

Galveno balvu ieguva Svjatoslavs Oļeiņikovs, Artjoms Bugo, Jānis Valeika, Valdis Valeika, Aleksandrs Smertjevs un Jānis Kārkliņš, pārstāvot uzņēmumu «SKIPPI» par slēpošanas palīgierīces «Againer» dizainu.

Vides dizains

Galveno balvu ieguva Uģis Zābers un arhitektu birojs «SZK.Z» par daudzdzīvokļu ēkas «The Home» fasādi Dzintaru prospektā 32, Jūrmalā.

Grafikas dizains

Galveno balvu ieguva Ingūna Elere un Tatjana Raičiņeca no biroja «H2E» par grāmatas «Lsx20. Nacionālās valūtas mākslas gadi» dizainu.

Foto dizains

Galveno balvu ieguva Anita Rozīte no Profesionālās fotogrāfijas skolas par darbu «Bellus Flics».

Neformālais konkurss «ES Latvija»

Galveno balvu ieguva Karīna Vītiņa no Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas par transformējamu apavu kolekciju «Es Te Biju».