Illustration by Zigmunds Lapsa

Līdz 20. aprīlim fotogrāfi un vizuālie mākslinieki aicināti iesūtīt pašizdotas fotogrāmatas un grāmatu maketus starptautiskam konkursam «Self Publish Riga». Labākos konkursam pieteiktos darbus varēs apskatīt izstādē, kas notiks Rīgas Fotomēneša laikā 2014. gada maijā.

Ziņas Fold 28. februāris, 2014

Pašizdošana sniedz māksliniekam iespēju veidot un izplatīt savu grāmatu pašam, izvairoties no starpnieka — izdevniecības — un tās diktētajiem noteikumiem. Grāmatu veidošana savām rokām patlaban piedzīvo nebijušu uzplaukumu mākslas pasaulē, tā padarījusi grāmatu izdošanu par demokrātiskāku, ikvienam pieejamu procesu. «Self Publish Riga» pasākumi iepazīstinās plašāku publiku ar pašizdošanas kustību, tās sniegtajām iespējām un spilgtākajiem pasaules piemēriem.

Konkursam iesniegtās fotogrāmatas vērtēs starptautiska žūrija: pieredzējis grāmatizdevējs un daudzu starptautisku konkursu žūrijas loceklis un kurators Markuss Šādens (Markus Schaden, Vācija), pasaulē atzīti fotogrāmatu dizaineri Teuns van der Haidens (Teun van der Heijden, Nīderlande) un Anja Naļecka (Ania Nalecka, Polija), fotogrāfs, lektors un «The Photobook Club» dibinātājs Mets Džonstons (Matt Johnston, Lielbritānija), fotogrāfs un pašpublicētu grāmatu entuziasts Niko Baumgartens (Nico Baumgarten, Vācija), kurš grāmatu veidošanas prasmi apguvis Itālijā, un mākslinieks un Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Juris Petraškevičs. Žūrijas locekļi, kā arī citi starptautiski partneri no Portugāles, Zviedrijas, Polijas, Igaunijas un Lietuvas maijā viesosies Rīgā, prezentējot savas fotogrāmatu kolekcijas un daloties ar pieredzi grāmatu izdošanā.

Labākās grāmatas autors iegūs iespēju bez maksas piedalīties Starptautiskās Fotogrāfijas vasaras skolas (ISSP) 2014 meistarklasē; trīs labāko pieteikumu autori saņems individuālas konsultācijas ar konkursa žūrijas locekļiem.

 

Konkursu un izstādi organizē biedrība ISSP, un tā ir daļa no Rīgas Foto Mēneša 2014 un Rīgas — Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014 programmas. Vairāk informācijas un pieteikšanās «Self Publish Riga» mājaslapā.