Ilustrācija — «Zinc Shower»

Jau otro gadu pēc kārtas Madridē dzimusī kustība «Zinc Shower» izsludina starptautisku konkursu — potenciāli spēcīgi biznesa projekti to izstrādes stadijā, kā arī inovatīvi un jau nostabilizējušies uzņēmumi aicināti pieteikt savus priekšlikumus radošo un kultūras sektoru pārveidei un pilnveidošanai.

Ziņas Fold 3. marts, 2014

«Zinc Shower» ir starptautiska platforma investoru piesaistei, ideju prezentācijām, apmācībām un sadarbībai starp radošās sfēras profesionāļiem, uzņēmumiem un medijiem. Šogad pieteikšanās «Zinc Shower» atvērta līdz 28. martam, pēc kura tiks atlasīti 100 radošās uzņēmējdarbības projekti no visas pasaules, kas varētu sniegt nozīmīgu ieguldījumu industriju izaugsmē.

Projektus atlasa investīciju, uzņēmējdarbības, kultūras un radošo sektoru ekspertu žūrija. Izvēlētie pieteikumi tiks uzaicināti piedalīties «Zinc Shower» satikšanās pasākumā, kas norisināsies Madrides modernās jaunrades centrā «Matadero Madrid» no 23. līdz 25. maijam.

Pieteikties aicināti gan pavisam jauni projekti un uzņēmumi izveides un attīstības stadijā, gan jau nostiprinājušies uzņēmumi, kas cenšas augt, paplašināties un strādāt starptautiski. «Zinc Shower» uzņem projektus tādās kultūras un radošajās sfērās kā skatuves un vizuālā māksla, amatniecība, arhitektūra, kino un video, dizains, modes dizains, izdevējdarbība, gastronomija, mūzika, kultūras tūrisms, televīzija un radio, programmatūra un video spēles.

Žūrija projektus atlasīs pēc to potenciāla un iespējām uzlabot jau esošos industrijas rādītājus ar kreatīviem, ienesīgiem un ilgtspējīgiem paņēmieniem, kas radītu arī sociālo labklājību. Tiks vērtēta projektu dzīvotspēja, mārketinga un tirdzniecības procesi, kā arī spēja operēt internacionālā mērogā.

Apstiprinātajiem projektiem tiks nodrošināta apmācību programma, lai attīstītu to menedžmenta spējas un uzlabotu projekta pieteikumu, kas būs jāprezentē žūrijai, turklāt «Zinc Shower» veicinās projektu atpazīstamību caur tā informācijas kanāliem, profesionāliem forumiem un mediju partneriem. Dalībniekiem būs jāprezentē savi projekti arī  «Zinc Shower» izstādē, tādējādi iegūstot potenciālu investoru, sadarbības partneru un klientu kontaktus.

Pasākumu noslēgumā daudzsološākās idejas un spēcīgākie uzņēmumi tiks apbalvoti, sniedzot tiem iespējas piedalīties starptautiskās meistarklasēs, projektos un akseleratoru programmās Sanfrancisko un Masačūsetsas Tehnoloģiju institūtā ASV, publiskā projektu prezentācijā Barselonas jauno mediju, mūzikas un mākslas festivālā «Sónar», kā arī daudzas citas ievērojamas iespējas.

Projektu pieteikumi jāiesniedz līdz šī gada 28. martam plkst. 14.00, aizpildot reģistrācijas formu «Zinc Shower» mājaslapā. Izvēlētajiem projektiem būs jāapstiprina sava dalība pasākumā, iemaksājot reģistrācijas maksu 250 eiro apmērā. Vairāk par «Zinc Shower» un konkursa nolikumu iespējams atrast pasākuma mājaslapā.