ISSP plānotājs. Publicitātes attēls

Tā kā pienācis laiks sākt gatavoties nākamajam gadam, piedāvājam izvēlēties kādu no trim nesen izdotajiem nedēļas plānotājiem: Rundāles pilij veltīto, ISSP fotogrāfijām rotāto vai «Whimsical Agnesiga» ar kartupeli uz vāka. Visi trīs ir bagātīgi ilustrēti un saprotami gan latviski, gan angliski runājošiem lietotājiem.

Ziņas Fold 8. decembris, 2014

Rundāles pils plānotājs

Gatavojoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē, domnīca «Creative Museum» sadarbībā ar Rundāles pils muzeju, dizaina biroju «H2E» un tulkošanas biroju «Skrivanek» izveidojusi Rundāles pils plānotāju 2015. gadam. Šogad noslēdzās 50 gadus ilgušais Rundāles pils restaurācijas darbs, un tā nu var uzmirdzēt kā viena no Latvijas publiskās diplomātijas vizītkartēm.

Ikdienā lietojamais 2015. gada Rundāles pils plānotājs sniedz oriģinālu pils restaurācijas darbu interpretāciju, izceļot 12 interjerus, tai pat laikā atklājot Latvijas piederību Eiropas kultūras telpai un nācijas īpašo spēju atgūt sabiedrībai reiz par zudušu uzskatīto Eiropas nozīmes kultūras mantojumu. Divpadsmit interjeru fotogrāfiju, komentāru un plānotāja ievadesejas autors ir Rundāles pils direktors Imants Lancmanis.

Rundāles pils plānotāju papildina Rundāles pils interjeru maršrutu karte un video, kuros Imants Lancmanis piedāvā izvērstāku ieskatu pils vēsturē. Video būs pieejami latviešu valodā ar angļu un franču valodas tulkojumu.

Plānotāju var iegādāties Rundāles pils muzejā, «Birojnīcā», veikalos «NicePlace Mansards», «Paviljons», LNMM Zīmola fonda veikalos.

 

ISSP plānotājs

Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas (ISSP) plānotājā, kurš tiek izdots jau trešo gadu, atrodami 53 jaunu fotogrāfu darbi, kas tapuši šovasar Kuldīgā. Šogad ISSP piedalījās 71 fotogrāfs no 26 pasaules valstīm, kā arī 12 jaunieši no Pelčiem un Kuldīgas novada, radot fotosērijas, grāmatas un multimediju darbus.

Izdevums tapis sadarbībā ar Kuldīgas Novada pašvaldību un «Antalis». Dizaina autori ir ISSP ilggadējie partneri Artis un Rūta Brieži jeb dizaina apvienība «rabit!!».

Plānotāju iespējams iegādāties internetā, Latvijas Fotogrāfijas muzejā, «Birojnīcā», kā arī veikalos «Riija», «NicePlace Mansards», «Taste Latvia», «M50» un citur.

«Whimsical Agnesiga» plānotājs

Jau ceturto gadu pēc kārtas vizuālā žurnāliste Agnese Kleina izdod savu plānotāju, kura tēma šoreiz ir «This Weird Place Latvia». Plānotāja latviski pelēko vāku šoreiz rotā latvieša mīļākais draugs — kartupelis, ko zīmējusi Agrita Krieviņa. Kalendāra atvērumus papildina nopietni un mazāk nopietni stāsti par latviešiem un to īpatnībām, zīmējumi un foto, vairāku Latvijas ilustratoru radītas pastkartes, kā arī kabatiņa maziem papīrīšiem. Visi teksti lasāmi latviešu un angļu valodā. Plānotāja dizainu veidojusi Madara Krieviņa.

«Whimsical Agnesiga» plānotāju var iegādāties internetā, veikalos «Paviljons», «Riija», «Manilla», galerijā «Istaba», kā arī «Direct» krāsu veikalā – noliktavā Rīgā, Liepājā un Daugavpilī.