Vāka foto — Andrejs Strokins, dizains — Madara Krieviņa

Iznācis arhitektūras, dizaina un populārās kultūras žurnāla «Modernists» pavasara numurs, kas ieskatās jaunos interjeros un vēsturiskos dzīvokļos, kā arī pēta arhitektūras un vīna izglītību.

Ziņas Fold 14. aprīlis, 2015

Žurnāla «Modernists» pavasara numurs piedāvā ieskatu Latvijas kultūras būvlaukumos un iepazīstina ar Rīgas un Viļņas mājokļu interjeriem padomju laika degvielas rūpnīcā, jaunajā projektā, privātmājā un vēsturiskā īres namā. Par arhitektūru jaunās ekonomikas, domāšanas un sociālo tīklu laikā intervijās viedokļus pauž arhitekte Zaiga Gaile un arhitektūras entuziasts Mārtiņš Ķibilds.

Vēstures cienītāji novērtēs autentisko rakstnieka Andreja Upīša dzīvokļa interjeru elitārajā prezidentu namā un stāstu par arhitektūras izglītības celmlauzi Ernestu Štālbergu.

Vīna cienītāju priekšstatus izaicina jaunu autoru esejas par vīna izglītību, vīniem vienradžiem, mūziku un piemērotāko laiku kolekcijas vīnu atkorķēšanai saskaņā ar biodinamiskās lauksaimniecības kalendāru. Pavasara noskaņas stiprina modes un interjera jaunumu stila lapas.

Žurnāls «Modernists» iznāk četras reizes gadā, un ir nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī veikalos «Neputna galerija», «Paviljons» un «Modernists».