Vāka ilustrācija — Darja Meļņikova

Ilustrācijas žurnālu izdevniecība «Popper Publishing» klajā laidusi apjomīgu izdevumu «Sistēmas», kura 232 lapaspuses veltītas laikmetīgajai un post–interneta mākslai, abstraktām formām, krāsai, ģeometrijai, matemātisku un bioloģisku procesu ģenerētiem attēliem un kosmosam.

Ziņas Fold 8. septembris, 2015

1990. gadu interneta un digitālās vides uzplaukums ir neizbēgami mainījis attēla un līdz ar to arī mākslas izpratni un to turpmāko virzību. Mākslinieki, sastopoties ar jaunu mediju un turpinot savu priekšgājēju — 20. gs. avangarda un konceptuālisma pārstāvju — idejas, likuši pamatus jaunam virzienam — interneta mākslai (Net Art). Laikam ejot, apaudzēta ar populārās kultūras, masu informācijas plūsmas, digitālo iespēju un interpretāciju slāņiem, tā pāraugusi post–interneta mākslā.

Drukātā izdevumā tapšanā piedalījušies latviešu mākslinieki Andrejs Lavrinovičs, Arturs Koršs, Atis Jākobsons, Darja Meļņikova, Eltons Kūns, Ēriks Apaļais, Gints Gabrāns, Henrijs Preiss, Ieva Kraule, Jānis Dzirnieks, Kaspars Groševs, Katrīna Neiburga, Klāvs Loris, Krišs Salmanis, Lazy Bra, Līva Rutmane, Maija Kurševa, Mārtiņš Ratniks, Pēteris Noviks, Reinis Lismanis, Viktor Timofeev, Voldemārs Johansons, kā arī ārzemju autori Arno Lomo (Arnaud Loumeau), Bjanka Brannere (Bianca Brunner), Dāvids Mendezs Alonso (David Mendez Alonso), Dunja Jankoviča (Dunja Jankovic), Emanuella Pidū (Emmanuelle Pidoux), Erina Okīfa (Erin O’Keefe), Francisa Malthausa (Frances Malthouse), Gfeller + Hellsgård, Īans Stīvensons (Ian Stevenson), Kotijs Paloma (Kottie Paloma), Laimonas Zakas (Glitchr), Līta Vilsone (Letha Wilson), Marks Veilens (Mark Whalen), Treisija Videsa (Tracy Widdess) un citi. Izdevuma «Sistēmas» redaktori ir Andrejs Lavrinovičs un Maija Kurševa, un tas ir drukāts turpinājums vasarā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā atklātajai izstādei «Sistēmas».

Izdevumu iespējams iegādāties internetā un «Popper Publishing» mājaslapā apkopotajās tirdzniecības vietās.