Foto — Bruno Kabucis

Zīmola «I’m Your Shirt» 2015/16. gada rudens–ziemas kolekcija «The Brave Me» balstīta dažādos pasaku tēlos, par kuriem pārģērbjoties vieglāk saņemt drosmi. Kreklus, blūzes un kleitas papildina rotu mākslinieces Malvīnes Mennikas veidoti aksesuāri.

Ziņas Fold 27. oktobris, 2015

Zīmols «I’m Your Shirt» savās sezonas kapsulkolekcijās turpina sadarbību ar citiem radošiem prātiem — pavasara–vasaras «Night Work» tapa sadarbībā ar gleznotāju un ilustratori Zani Veldri, bet rudens–ziemas kolekcija «The Brave Me» veidota sadarbībā ar rotu mākslinieci Malvīni Menniku. Kolekcijas tērpi līdzinās dažādiem tēliem: pingvīnam, trusim, Sarkangalvītei, Alvas zaldātiņam, karalienēm un citiem, un katram no tiem Malvīne ir radījusi kādu asprātīgu piespraudi vai greznu matu rotu. Zīmola «I’m Your Shirt» dizainere Indra Miklāva saka: «Tiklīdz bija atrasts kolekcijas iedvesmas avots, un tēma sāka attīstīties, man bija skaidrs, ka Malvīne būs labākais ceļabiedrs uz rezultātu. Man vienmēr ir patikušas asprātīgas detaļas vai kādas apzinātas nepareizības, un ir ļoti viegli un patīkami strādāt kopā ar kādu, kurš domā līdzīgi!»

Indru jaunajai kolekcijai iedvesmojuši stāsti no bērnības — par bērnudārzu vai dejošanas pulciņu Ziemassvētku maskošanos. Laikā, kad gatavas zaķa ausis vai vāveres astes veikalā iegādāties nevarēja, mammas pašas ķērās pie rokdarbiem un no stieplēm, poroloniem un kreppapīra tapa bērnu lepnumi vai vilšanās. Esot pieaugušiem, cilvēki šo maskarādi turpina, jo ir vieglāk saņemties drosmi, ja esi pārģērbies par ko citu vai kādu citu.

«Šī kolekcija un sadarbība kopumā man bija pilnīgi maģiska. Ar lieliem malkiem tvēru Indras radošumu un profesonalitāti. Manuprāt, «I’m Your Shirt» smalkais askētiskums lieliski draudzējas ar manu jocīgi piesātināto naivismu. Smalkais pingvīns + siļķīte ir lovīte,» kopdarbu komentē Malvīne Mennika.