Logotips — Anatolijs Vjalihs

19. decembrī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks jau piektais «Heyday» pasākums, kas veltīts radošajām industrijām. Tajā piedalīsies projekta «Calvert Forum» organizatori Deniss Šukins un Marija Burjaka, portāla «Meduza» izdevējs Iļja Krasiļščiks un «infogr.am» dizainere Alise Semjonova.

Ziņas Fold 8. decembris, 2015

«Heyday» ir ilgtermiņa projekts, kas radīts, lai veicinātu radošo industriju attīstību Daugavpilī. «Heyday» tiecas kalpot kā efektīva platforma diskusijām un kontaktu dibināšanai, un projekta komanda Daugavpilī regulāri pulcē radošo industriju profesionāļus ar iedvesmojošiem stāstiem ne tikai no Latvijas, bet arī no citām valstīm.

Šoreiz «Heyday» iecerēts mītapa («meet–up») formātā — brīvi un neformāli, satiekoties dalībniekiem, kurus vieno radoša pieeja biznesam, interese par pilsētvides attīstību un brīvu informācijas pieejamību. Tā ir iespēja uzklausīt aizraujošus veiksmes stāstus, uzdot jautājumus klātienē, kā arī dibināt lietišķus kontaktus ar citiem mītapa dalībniekiem.

«Heyday» mītapa programma

Deniss Šukins un Marija Burjaka (Денис Щукин, Мария Буряк, Krievija)

Deniss un Marija organizē un īsteno starptautisku projektu «Calvert Forum», kas pēta un popularizē radošās nozares un to izpausmju piemērus dažādās pasaules valstīs. Projekts «Calvert Forum» tiecas sekmēt radošo industriju ekonomisko attīstību Krievijas pilsētās, un tas ir viens no organizācijas «Calvert 22 Foundation» apakšprojektiem.

Iļja Krasiļščiks (Илья Красильщик, Krievija)

Iļja ir neatkarīgā ziņu medija krievu valodā «Meduza» izdevējs. Portāla redakcija jau gadu atrodas Rīgā. Visnotaļ interesanta «Meduza» projekta daļa slēpjas tajā, ka tas ir pirmais izdevums Krievijas auditorijai, kas ticis specializēts pieejai tieši no mobilo ierīču platformām. No 2006. līdz 2008. gadam Iļja Krasiļščiks pildīja vietnes «afisha.ru» redaktora amata pienākumus, bet no 2008. līdz 2013. gadam, bija leģendārā žurnāla «Afiša» («Афиша») galvenais redaktors.

Alise Semjonova

Alise ir datu vizualizācijas platformas «infogr.am» līdzdibinātāja un dizainere. «infogr.am» ļauj ātri un viegli veidot infografikas — mūsdienās populāru un noderīgu vizualizācijas veidu, ko ik dienu lieto miljoniem cilvēku visā pasaulē.

Filmu skate

Pēc prezentācijām paredzēta amerikāņu fotogrāfa un režisora Garija Hastvita (Gary Hustwit) filmas «Urbanized» skatīšanās. Filma atklāj pilsētplānošanas aizkulises, to, kādi spēki veido mūsdienu pilsētas un kāda nākotne tās sagaida. Filmas noskatīšanās ļaus saprast sekmīgas pilsētvides plānošanas pamatprincipus.

 

«Heyday» norisināsies 2015. gada 19. decembrī Marka Rotko mākslas centra konferenču zālē, Daugavpils cietoksnī no plkst. 14.45. Ieeja bez maksas. Pasākuma valodas — angļu un krievu. Vairāk par «Heyday» lektoriem un programmu atrodams pasākuma Facebook lapā.

Pasākumu «Heyday» organizē biedrība «Heyday Latvia» ar Daugavpils pilsētas domes, Marka Rotko mākslas centra, fonda «Dots», kā arī Daugavpils un citu Latvijas pilsētu uzņēmēju atbalstu.