Publicitātes attēls

25. februārī jau trešo gadu notiks konference «UX Riga», kas veltīta lietojamībai (Usability) un lietotāju pieredzes (User Experience) veidošanai. Tā ir praktiska vienas dienas konference, kas vairo izpratni par lietojamību, lietotāju uztveres izpēti un lietotāju pieredzes veidošanu web un mobilo vietņu un lietotņu dizainā, kā arī IT sistēmās.

Ziņas Fold 20. janvāris, 2016

Konference «UX Riga» arī šogad uz Latviju uzaicinājusi virkni starptautisku lektoru un autoru, lai palīdzētu vairāk kā 450 Latvijas un kaimiņu valstu dizaineriem, izstrādātājiem un e–komercijas speciālistiem apgūt jaunas metodes un zināšanas lietotāju uzvedības modelēšanā un gala lietotājiem ērtu digitālo produktu radīšanā. Šī gada konferences fokuss ir pakalpojumu dizains (Service Design), inovācijas, kā arī digitālo produktu izstrādes piemēru izpēte (Case Studies).

Organizatori īpaši priecājas par grāmatas «This is Service Design Thinking» autora Marka Stikdorna (Mark Stickdorn, Austrija) dalību, kurš savā runā un praktiskajā darbnīcā mudinās uztvert lietotāju pieredzi kā klienta attieksmes veidošanos pret produktu vai pakalpojumu — arī ārpus digitālās un web vides.

Ēriks Reiss (Eric Reiss, ASV, Dānija), viens no informācijas arhitektūras pamatlicējiem, praktiķis un vairāku grāmatu autors, pievērsīsies UX stratēģijai un tās lomai uzņēmuma attīstībā, bet atsevišķā pilnas dienas darbnīcā IT sistēmu izstrādātājus izglītos par lietojamības pamatprincipiem (Usable Usability). Citā pilnas dienas darbnīcā izstrādātājiem un dizaineriem būs iespēja apgūt praktiskas iemaņas un pieredzi responsīvā dizaina izstrādē «Smashing Magazine» dibinātāja Vitālija Frīdmana (Vitaly Friedman, Vācija) vadībā. Avi Ickovičs (Avi Itzkovitch, Izraēla) provocēs dizainerus un izstrādātājus domāt par inovācijām, kuras var izmantot jau šodien, un būt gataviem lietu interneta (Internet of Things) ērai.

Arī pārējie «UX Riga 2016» lektori no Lielbritānijas un Polijas izvēlēti ļoti rūpīgi. Viņu prezentācijās dzirdēsim par labo praksi IT produktu izstrādes procesos korporatīvā vidē, lietotāju izpētes metodēm, radošām ideju ģenerēšanas tehnikām, kā arī mobilo un responsīvo dizainu.

 

Detalizēta konferences programma atrodama «UX Riga 2016» mājaslapā. Konferences biļetes cena ir 130 eiro, un tajā iekļauta dalība praktiskajās darbnīcās. Konferences norises vieta — «Radisson Blu Hotel Latvija» Elizabetes ielā 55. Konferenci rīko biedrība «UX Riga» un «Cube Systems» ar «C.T.Co», «Accenture» un «airBaltic» atbalstu.