Vāka ilustrācija — Fanija Papaja (Fanny Pápay)

Klajā nācis divpadsmitais izdevniecības «Popper Publishing» ilustrācijai veltītais izdevums «Starpdimensija». Kā ierasts, tajā aplūkojami Latvijas un ārvalstu mākslinieku darbi, kuros šoreiz risināta laika un telpas tēma, atklājot cilvēka un lietu vietu šajās dimensijās un ārpus tām.

Ziņas Fold 6. janvāris, 2016

««Starpdimensija» apzīmē netveramu pāreju starp dažādām dimensijām. Tās definēšana veido citādu izpratni par laiku un telpu. Ja laiku uztveram kā dimensionālu objektu, tad tagadne ir nākotnes un pagātnes starpdimensija. Tagadne ir neuztverami īss, tik pat kā neeksistējošs mirklis. Būtībā tā neeksistē vispār,» pārdomas, kas «Popper Publishing» divpadsmitā žurnāla «Starpdimensija» autorus pamudinājušas veidot šai tēmai veltītas ilustrācijas, apraksta mākslinieks Oskars Veilands. Izdevuma violetajā krāsā ieturētajās ilustrācijās skatāmas «lietas, kas patiesībā neizzūd, bet tikai iegūst jaunu materialitāti un formu», izplūdušas figūras, ģeometriskas formas, atsauces uz dažādu laiku iezīmēm un Andreja Lavrinoviča darbā — arī tematisks minējums: «Maybe this planet is another planet’s hell».

Žurnāla «Starpdimensija» tapšanā piedalījušies latviešu autori Oskars Veilands, Kaspars Groševs, Līva Rutmane, Aksels Bruks, Mārtiņš Ratniks, Margrieta Dreiblate, Darja Meļņikova, Marija Luīze Meļķe, Līga Spunde, Viktors Timofejevs, Maija Kurševa, mākslinieku grupa «3/8» (Jānis Dzirnieks, Rihards Rusmanis, Kristiāna Marija Sproģe, Jānis Krauklis), Katrīna Čemme, Kristaps Zelmenis un Zane Zelmene, Māris Bišofs, Liene Rubane, tekstu autors Tomass Pārups un izdevuma redaktors Andrejs Lavrinovičs. Ilustrācijas veidojuši arī ārzemju autori — Gfeller + Hellsgård, Vanesa Džiba (Vanessa Dziuba), Laimons Zaks (Laimonas Zakas), Dunja Jankoviča (Dunja Jankovic), Fanija Papaja (Fanny Pápay), Tomijs Musturi (Tommi Musturi), Eriks Šovs (Eric Shaw), Malarky un Deivids Mendess Alonso (David Méndez Alonso).

«Popper Publishing» ilustrāciju žurnālu «Starpdimensija», tāpat kā citu izdevniecības jaunumu — Maijas Kurševas «Bad Trip» —­­ iespējams iegādāties internetā un mājaslapā apkopotajās tirdzniecības vietās.