«TechChill» vizuālā identitāte — «WIG»

9. un 10. februārī Rīgā norisināsies ikgadējā starptautiskā inovāciju un tehnoloģiju konference «TechChill», kas pulcēs tehnoloģiju nozares un mediju pārstāvjus, uzņēmējus, studentus un citus interesentus. Konferencē uzstāsies 45 eksperti no visas pasaules, šī gada galvenā tēma — cilvēka un tehnoloģiju mijiedarbība un uzņēmējdarbība.

Ziņas Fold 2. februāris, 2017

Konferences «TechChill» organizatori, bezpeļņas asociācija «TechHub Riga», informē, ka pieaugot ārvalstu interesei par inovācijām un jaunuzņēmumiem Baltijas reģionā, šogad divu dienu konferenci un ar to saistītos pasākumus apmeklēs kopumā aptuveni 1000 cilvēki, kas ir divreiz vairāk nekā pērn.

«TechChill» jaunuzņēmumu programma strukturēta trīs galvenajās tēmās, kas sadalītas pa divām dienām un norisināsies uz divām skatuvēm. Pirmās dienas fokusā būs uzņēmējdarbības pamati starptautiskā skatījumā, jeb «The Building Blocks of Entrepreneurship». Pirmais bloks  «Starting–Up Strong» stāstīs par svarīgāko veiksmīgam sākumam, otrais posms pievērsīsies izaugsmes un straujas attīstības izaicinājumiem «Growing a Thicker Skin». Trešā tēma «Community and Culture» pievērsīsies veiksmīgai ilgtermiņa attīstībai, to skaitā darbinieku piesaistei un noturēšanai, uzņēmumu iekšējās kultūras veidošanai, kā arī tiks diskutēts par uzņēmējdarbību atbalstošas ekosistēmas veidošanu valsts un sabiedrības līmenī. Starp pirmās dienas runātājiem ir «Startup Sesame» vadītājs Bens Konstantini (Ben Costantini), «Wix» viceprezidente Nurita Redere (Nurit Reder), «Zalando» inovāciju vadītājs Marks Lamiks (Marc Lamik), «Pirate Summit» dibinātājs Tils Ormans (Till Ohrmann) un citi. Pirmās dienas vakarā paredzēta arī neformālā daļa visiem dalībniekiem, veidojot starptautiskus un personiskus kontaktus uzņēmēju starpā.

Konferences otrajā dienā uz galvenās skatuves tēma «Human Side of Tech» būs sadalīta trīs blokos, kas apskatīs cilvēku un tehnoloģiju mijiedarbību. Bloks «Tech That Solves Issues» runās par inovatīviem risinājumiem un nozares atbildību: «TechCrunch» redaktors Maiks Bačers (Mike Butcher) stāstīs par «Techfugees» iniciatīvu, «Edurio» dibinātājs Ernests Jenavs par izglītības un tehnoloģiju krustpunktiem, «Clue» pārstāve Stefānija Kaizere (Stephanie Kaiser) par inovācijām un veselības nozari. Blokā «Founder’s Stories» uzstāsies dibinātāji no trīs kontinentiem, to vidū Pīters Halaksijs (Peter Halacsy, «Prezi»), Bobs Tinkers (Bob Tinker, «MobileIron»), Maia Medhata (Mai Medhat, «Eventtus») un Hanna Āse (Hanna Aase, «Wonderloop», Norvēģija), kuri dalīsies personīgā pieredzē par uzņēmējdarbību. Savukārt «Change and Challenge» blokā varēs dzirdēt stāstus par radošumu attīstībā, inovācijām un izaicinājumiem. Uz otras skatuves «Underground» kāps digitālo tehnoloģiju eksperti, lai runātu par inovācijām un tendencēm nozarē — virtuālo realitāti, mākslīgo intelektu, «Blockchain» un «hardware». Otrās skatuves programmā būs arī «Startup Funeral», t.i., uzņēmēju atklātie neveiksmju stāsti — par idejām, kas nav izdzīvojušas, un ko no tā mācīties.

«TechChill» konferences ietvaros norisināsies arī «Startup Expo» — ideju un produktu izstāde no daudzsološākajiem Baltijas starta uzņēmumiem, tiks organizētas starta uzņēmumu tikšanās ar investoriem. Notiks arī «StartupWiseGuys» vadītās jauno start–up komandu prezentācijas. Programmā paredzēta arī plaša vakara pasākumu programma, lai veicinātu starptautisko kontaktu veidošanu.

 

«TechChill» norisināsies 9. un 10. februārī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Mūkusalas ielā 3, Rīgā. Darba valoda — angļu. Pilna konferences un saistīto pasākumu programma apskatāma «TechChill» mājaslapā.