Publicitātes attēls

Līdz 5. aprīlim profesionāli mākslinieki un citi radošo profesiju pārstāvji aicināti iesniegt pieteikumus finansiālam atbalstam radošajiem braucieniem uz kādu no Ziemeļu vai Baltijas valstīm.

Atbalsts Fold 8. marts, 2017

Finansiālais atbalsts radošajiem braucieniem tiek nodrošināts Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas «Kultūra» ietvaros, un paredzēts ceļa un uzturēšanās izmaksu segšanai 1 līdz 10 dienu ilgiem braucieniem. Mobilitātes programma paredzēta Baltijas un Ziemeļu reģiona valstu (Dānija, Somija, Fēru salas, Grenlande, Islande, Norvēģija, Zviedrija un Ālandu salas) mākslas un kultūras nozaru pārstāvjiem: dažādos žanros strādājošiem profesionāliem māksliniekiem, autoriem, tulkotājiem, kuratoriem, producentiem, kultūras redaktoriem, pētniekiem u.c.

Uz finansējumu var pretendēt gan individuāli ceļotāji, kas dzīvo Baltijas un Ziemeļvalstīs, gan nelielas grupas (līdz 6 personām), ja visi grupas dalībnieki dodas uz vienu un to pašu galamērķi no viena un tā paša punkta vienā un tajā pašā laikā. Finansējums netiek piešķirts valsts ierēdņiem un organizācijām un studentiem.

Piešķirtā granta apjoms tiek aprēķināts atbilstoši vidējām uzturēšanās un ceļošanas izmaksām katrā valstī. Agrākais iespējamais brauciena datums ir divi mēneši pēc pieteikšanās termiņa beigām, tātad ne agrāk par 5. jūniju.

Plašāku informāciju par mobilitātes programmu un pieteikuma formu iespējams atrast Ziemeļvalstu Kultūras punkta mājaslapā. Pieteikšanās atvērta līdz šī gada 5. aprīlim. Šo programmu kopīgi finansē Ziemeļvalstis un Baltijas valstis, un to administrē Ziemeļvalstu Kultūras punkts Somijā. Pretendenti no Latvijas jautājumu gadījumā aicināti sazināties ar Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā kultūras padomnieci Gintu Tropu, rakstot e–pastu vai zvanot uz tālruni 26362558.