Ilustrācija — Jennija Lukandere. Attēls no litteratur.sets.fi

No 19. līdz 20. maijam Rīgā viesosies grāmatu ilustratores no Somijas — Linda Bundestāma un Jennija Lukandere. Vizītes laikā visiem interesentiem būs iespēja apmeklēt tikšanos ar māksliniecēm, lai uzzinātu vairāk par viņu radošo darbību.

Ziņas Fold 15. maijs, 2017

Lindas Bundestāmas (Linda Bondestam) un Jennijas Lukanderes (Jenny Lucander) darbi Rīgā bija skatāmi pagājušā gada nogalē Ziemeļvalstu Bērnu grāmatu ilustrāciju izstādē «Pa vējam». Šogad abas mākslinieces ir nominētas Ziemeļvalstu Padomes Bērnu un jauniešu literatūras balvai.

Linda ir studējusi ilustrāciju Lielbritānijā un piedalījusies izstādēs Londonā, Venēcijā, Frankfurtē, Bratislavā, Tetuā un Helsinkos. Viņas radošā pieredze aptver vairāk nekā 25 ilustrētas grāmatas, no kurām daudzas tulkotas arābu, krievu, itāļu, vācu un dāņu valodā. Ar Lindas Bundestāmas darbiem var iepazīties arī Ulfa Starka (Ulf Stark, Zviedrija) bērnu dzejoļu grāmatā «Diktators», ko latviešu valodā ir atdzejojis Uldis Bērziņš, un izdevis apgāds «Liels un mazs». Vairākus gadus Linda ir nominēta Astrīdas Lindgrēnes piemiņas balvai, kā arī Ziemeļvalstu Padomes Bērnu un jauniešu literatūras balvai.

Jennija Lukandere ir apguvusi bērnu grāmatu izdošanu un ilustrēšanu, rakstniecību, kā arī sociālo psiholoģiju Gēteborgā, Zviedrijā. Viņas ilustrētā bērnu grāmata «Dröm om drakar» («Sapnis par pūķiem») 2016. gadā tika nominēta Ziemeļvalstu Padomes Bērnu un jauniešu literatūras balvai. Kopā ar Lindu Bundestāmu viņa ir nodibinājusi mākslas duetu «Vombatcombat».

Tikšanās un diskusija ar ilustratorēm norisināsies 19. maijā plkst. 17.00 Ziemeļvalstu Ministru padomes birojā, Marijas ielā 13/3, Berga bazārā. Pasākums norisināsies angļu valodā. 19. maijā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un 20. maijā Kalnciema kvartālā paredzētas arī izzudušo dzīvnieku tēmai veltītas radošās darbnīcas bērniem.

Jennijas Lukanderes un Lindas Bundestāmas vizīti Latvijā organizē Ziemeļvalstu Ministru padomes biroji Latvijā, Lietuvā un Igaunijā sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku un Kalnciema kvartālu. Plašāka informācija pasākumu organizatoru mājaslapā.