Dave Trott. Publicitātes foto

Ievadot trīspadsmito radošās izcilības festivālu «Adwards», 22. augustā ar lekciju Rīgā uzstāsies leģendārais radošais direktors Deivs Trots (Dave Trott) no Lielbritānijas, kurš var lepoties ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi reklāmas industrijā.

Ziņas Fold 2. augusts, 2018

Pēc radošās izcilības festivāla «Adwards» organizatoru, «Latvian Art Directors Club» (LADC), aicinājuma 22. augustā plkst. 14.00 ar lekciju VEF kvartāla kamerzālē uzstāsies radošais direktors, reklāmas tekstu un grāmatu autors Deivs Trots.

Trots studējis reklāmu Prata institūtā Ņujorkā, bet 2004. gadā viņam piešķirts prestižās dizaineru un māksliniecisko direktoru apvienības «D&AD» apbalvojums par mūža ieguldījumu šajā nozarē. Karjeru sācis kā reklāmas tekstu autors, Trots vēlāk dibinājis vairākas aģentūras un saņēmis dažādas nozares balvas — pasaules radošākās aģentūras titulu no Ņujorkas medija «Ad Age», gada aģentūras statusu un citas. Deivs Trots ir autors trīs grāmatām par mārketingu un reklāmu — «Creative Mischief», kurā apkopotas 40 gadu laikā uzkrātās atziņas, «Predatory Thinking: A Masterclass in Out–Thinking the Competition», kā arī «1+1=3». Paralēli Trots raksta blogu.

Lekcijā Rīgā Trots pievērsīsies šādām tēzēm: «Sarežģīti tiek maldīgi uzskatīts par gudri. Īsts radošums ir pārspēt konkurentus». Viņš arī teicis, ka tikai 4% no reklāmas tiek uztverta pozitīvi, 7% — negatīvi un 89% vispār netiek pamanīta. Lekcijā Trots skaidros, kā to var vērst par labu, kā arī pievērsīsies radošas stratēģijas nozīmei.

Pēc lekcijas norisināsies jautājumu–atbilžu sesija. Interesenti aicināti iesūtīt jautājumus pirms sesijas vai tās laikā, rakstot e–pasta vēstuli LADC vadītājai Annijai Mežgailei (annija@ladc.lv). Deiva Trota lekcija ir pirmais notikums festivāla «Adwards» programmā. «Adwards» lekciju un noslēguma ceremonijas diena būs 31. augustā. Darbu iesniegšana radošās izcilības konkursā turpinās līdz 12. augustam.

 

Ieeja Deiva Trota lekcijā LADC biedriem ir bez maksas, citiem interesentiem — 70 eiro. Darba valoda — angļu. Pasākums notiks 22. augustā plkst. 14.00 VEF kvartāla kamerzālē, Ieriķu ielā 5a, Rīgā. Plašāka informācija pieejama šeit.