Publicitātes attēls

Līdz 13. augustam atvērta pieteikšanās starptautiskam hakatonam «Minsk–Riga Startup Train», kas norisināsies no 27. augusta līdz 1. septembrim. Hakatons notiks divās valstīs, Latvijā un Baltkrievijā, un apvienos jaunus un pieredzējušus uzņēmējus, IT profesionāļus, dizainerus un mentorus.

Ziņas Fold 7. augusts, 2018

Hakatona «Minsk–Riga Startup Train» ietvaros tiks veidotas apvienotās komandas ar dalībniekiem no Latvijas un Baltkrievijas. Dalībnieki no Latvijas 27. augustā dosies uz Minsku, kur iepazīs pilsētu un tiksies ar citiem dalībniekiem «Imaguru Minsk Startup Hub» rezidencē, apvienosies komandās un uzsāks ideju izstrādi kopā ar mentoriem. 28. augustā vakarā apvienotās komandas kāps vilcienā uz Rīgu, un pavadīs nakti start–up vagonā, noslīpējot savas idejas. Pēc ierašanās Rīgā, turpināsies darbs pie ideju izstrādes kopā ar mentoriem. Hakatons noslēgsies Rīgā 31. augustā, ar svinīgu ceremoniju un uzvarētāju paziņošanu.

«Abām valstīm ir, ko pamācīties vienai no otras. Baltkrievu start–up videi — uzņēmējdarbības attīstības modeli Eiropas līmenī, bet latviešiem — tehnisko ekspertīzi un IT izpratni, spēju izzināt problēmas sakni un, kas nepieciešams, lai to risinātu,» stāsta Olga Barretu–Gonsālvisa, «Startup Train» organizatore Latvijā.

«Hakatons ir lieliska iespēja gūt starptautiskas zināšanas un pieredzi, kā arī dibināt biznesa kontaktus starp abu valstu jaunajiem uzņēmējiem. Mēs vēlamies parādīt, ka Baltkrievijas start–up vide ir atvērta un attīstās pasaules start–up ekosistēmas kontekstā,» papildina «Imaguru Minsk Startup Hub» dibinātāja Tatjana Mariniča.

Pasākuma mērķis ir izveidot spēcīgāku saikni starp baltkrievu un latviešu start–up ekosistēmām, dot iespēju satikt jaunus domubiedrus, mēģināt apskatīt problēmu no cita skatu punkta un radīt konkurētspējīgus produktus. Visus transporta, dzīvošanas, ēdināšanas un vīzu izmaksas sedz pasākuma organizatori.

Interesentiem, kuri vēlas piedalīties hakatonā, ir divas iespējas: pieteikties kādai komandai, kuras mērķis ir saistošs un atbalstīt to, darbojoties kopā, vai arī piedāvāt savu ideju un aicināt tai pievienoties citus. Dalība hakatonā ir bez maksas. Reģistrācija un plašāka informācija pieejama tā mājaslapā.

«Minsk–Riga Startup Train» ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, «Startin.lv» un «TechChill» atbalstu organizē «Imaguru Minsk» un «Magnetic Startup Latvia».