Attēls — «Worth» partnerību projekts

Līdz 24. oktobrim dizaineri, amatnieki, ražotāji un tehnoloģiju speciālisti, kuri strādā modes un dzīvesstila produktu industrijās, aicināti pieteikties «Worth» partnerību projekta konkursā.

Ziņas Fold 9. oktobris, 2018

«Worth» partnerību projekts ir Eiropas Savienības COSME programmas finansēta iniciatīva mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam radošo industriju nozarēs, kas rada apģērbus, tekstilizstrādājumus, mēbeles, mājas dekorus, ādas izstrādājumus, juvelierizstrādājumus un aksesuārus. «Worth» mērķis ir četru gadu laikā sniegt atbalstu 150 starptautiskām un starpdisciplinārām partnerībām. Lai gan pieteikšanās konkursam tika atvērta jau 17. aprīlī, līdz šim saņemts maz pieteikumu no Baltijas valstīm, tādēļ «Worth» īpaši aicina piedalīties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas dizainerus, amatniekus un tehnoloģiju speciālistus, kuri meklē jaunas iespējas sadarboties un radīt.

Konkursa balvas

«Worth» partnerību projekta pirmajā konkursā, kas notika pagājušajā gadā, tika atbalstīti 25 projekti. Šogad «Worth» cer atbalstīt vēl vairāk pieteikumu.

Katra konkursā izvēlētā partnerība saņems:

  • finansiālu atbalstu 10 000 eiro apmērā idejas attīstīšanai,
  • partnerības profilam pielāgotas apmācības un mentoru atbalstu, lai uzlabotu zināšanas un prasmes dizainā, tehnoloģijās, ražošanas procesos un biznesa stratēģijā, finansējuma piesaistē un produktu pozicionēšanai tirgos,
  • juridisku atbalstu intelektuālā īpašuma aizsardzības jautājumos,
  • atbalstu tīklošanās aktivitātēs,
  • dalību divos starptautiskos pasākumos produktu promocijai.

Pieteikšanās nosacījumi

Konkursam var pieteikties gan jau izveidotas partnerības, gan individuāli kandidāti, kuriem vēl nav partnera — «Worth» piedāvā tādu atrast savā datu bāzē ar 700 potenciāliem sadarbības partneriem. Partnerību var veidot divi vai trīs partneri, pārstāvot dažādas valstis un dažādas modes un dzīvesstila dizaina nozares (apģērbi, tekstilizstrādājumi, mēbeles, mājas dekori, ādas izstrādājumi, juvelierizstrādājumi un aksesuāri). Pieteikumu vērtēšanā izšķiroša būs projekta ideja.

Partnerībām jāiekļauj divi vai trīs partneri no dažādām nozarēm:

  • dizaineri — pašnodarbināti profesionāļi, dizaina studijas vai jaunuzņēmumi,
  • amatnieki — pašnodarbināti profesionāļi vai mazie ražotāji,
  • tehnoloģiju uzņēmumi — neatkarīgi inovatori, laboratorijas, ražotnes vai jaunuzņēmumi.

Kā individuāls kandidāts bez partnera konkursam var kvalificēties mazie un vidējie uzņēmumi, jaunuzņēmumi, pašnodarbinātie un frīlanceri, kas juridiski reģistrēti atbilstoši ES un COSME atbalstīto valstu likumiem. Uzņēmumiem jābūt oficiāli reģistrētiem vismaz sešus mēnešus pirms pieteikuma iesniegšanas datuma, bet pašnodarbinātām personām jābūt reģistrētām no partnerības projekta sākuma.

Kā partnerības konkursam var kvalificēties grupas, kuras veido vismaz divas juridiskas personas, kas juridiski reģistrētas ES vai COSME atbalstītajās valstīs. Partnerībās var piedalīties arī pētniecības organizācijas, bet tās nedrīkst būt vadošais partneris. Katram partnerim jāreģistrējas «Worth» projekta mājaslapā individuāli.

Pieteikšanās noteikumi un kārtība precīzāk izskaidroti «Worth» partnerību projekta mājaslapā.

«Worth» atbalstītās partnerības

«Worth» pirmais konkurss tikai izsludināts 2017. gadā, un tajā tika iesniegti vairāk kā 100 projekti, no kuriem 41 tika otrajā kārtā un prezentēja savas idejas klātienē. Starptautiska žūrija no tām izvēlējās 25 inovatīvas partnerības, kas saņēma atbalstu un šobrīd turpina izstrādāt dizaina produktus. Lielākā daļa partnerību pārstāv Spāniju, Nīderlandi, Itāliju, Vāciju un Lielbritāniju, taču projekta veidotāji ļoti vēlas piesaistīt dalībniekus no plašāka valstu loka. Ar visām atbalstītajām partnerībām, to dalībniekiem un produktiem iespējams iepazīties «Worth» mājaslapā. Nākamie konkursi gaidāmi 2019. un 2020. gadā.