«Imprints», Valdis Brože. Publicitātes foto

No 16. līdz 28. novembrim mākslas galerijā «Putti» būs skatāma latviešu laikmetīgo rotu mākslinieka Valda Brožes personālizstāde «Valdis Brože. Imprints», kurā īpaša uzmanība pievērsta Latvijas teritorijā atrodamajiem materiāliem un zemē atstātajiem vēstures nospiedumiem.

Ziņas Fold 14. novembris, 2018

Valdis Brože ir Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļas absolvents, kurš paralēli darbībai mākslai kļuvis par atpazīstamu laikmetīgo rotu dizaineru. Brože strādā ar zeltu, sudrabu, dažādiem dārgakmeņiem un pusdārgakmeņiem, nereti izmantojot emalju un rotaļājoties ar krāsām, savienojot tās pārsteidzošās kombinācijās.

Krāsu ziņā atturīgāka ir Brožes jaunākā kolekcija «Imprints», kas šomēnes būs skatāma mākslas galerijā «Putti». Tās fokusā ir Latvijas dabā atrodamie materiāli un uz mūsu zemes atstātie vēstures nospiedumi. «Formas, kas šodien šķiet dabiskas un pašsaprotamas, ir veidojušās pagātnes procesos,» komentē autors, atklājot, ka katrai izstādē redzamajai rotai ir savs stāsts, vēstures nospiedums mūsdienīgā izpildījumā.

«Šis būs mans mēģinājums atskatīties pagātnē. Doties ceļojumā un pārstāstīt, ko esmu tur atradis. Uzzināt par iemesliem, kas mainījuši vidi, un iemesliem, kas likuši man redzēt pasauli tā, kā es to redzu un kā uz to reaģēju,» stāsta Brože.

Kolekcijā «Imprints» izmantots akmens, fosilizējies koks, optiskie stikli, serpentīns, špinelis un citi materiāli savienojumā ar cēlmetāliem — sudrabu un zeltu.

 

Izstāde «Valdis Brože. Imprints» no 16. līdz 28. novembrim būs skatāma mākslas galerijā «Putti», Peitavas ielā 5, Rīgā. Plašāka informācija pieejama galerijas mājaslapā.