Attēls — FOLD

«i-Portunus 2020–21» aicina pieteikties māksliniekus un kultūras profesionāļus literatūras, arhitektūras un kultūras mantojuma nozarēs starptautiskās mobilitātes atbalsta programmai.

Atbalsts Fold 4. februāris, 2021

«i-Portunus» mobilitātes programmas mērķis ir veicināt mākslinieku, kā arī radošo un kultūras profesionāļu starptautisku sadarbību, nodrošinot finansiālu atbalstu ceļošanai starp «Creative Europe» programmas dalībvalstīm. Atbalsts paredzēts 7—60 dienu garam radošajam braucienam uz vienu vai vairākām valstīm. Pieteikt var braucienus, kas vērsti uz radošu sadarbību, profesionālo izaugsmi vai dalību mākslas rezidencē.

 

«i-Portunus 2020–21» ietvaros tiek rīkoti pieci atklāti konkursi dažādās kategorijās. Līdz 28. februārim vēl iespējams pieteikties ceļošanas atbalstam literatūras tulkošanas un mūzikas jomās. Savukārt, arhitektūras profesionāļu pieteikumi jāiesniedz līdz 14. martam. Vēl divi atklātie konkursi — mūzikas un kultūras mantojuma jomā — tiks izsludināti 15. februārī.

 

Programmai var pieteikties gan individuāli, gan grupās līdz 5 cilvēkiem. Grupas dalībnieki var uzsākt ceļu no dažādām vietām, bet visiem vienā laikā jādodadas uz to pašu galamērķi viena radošā projekta ietvaros. Braucienus jau izsludinātajiem konkursiem var plānot laikā no 1. jūnija līdz 30. novembrim literatūras un mūzikas jomās, un posmā no 16. jūnija līdz 30. novembrim arhitektūras sfērā. Lai saņemtu finansējumu, projekts jāveido sadarbībā ar uzņemošo partneri vai institūciju no citas «Creative Europe» programmas dalībvalsts.

 

«i-Portunus» programmas kopējais budžets ir 500 000 EUR, un katram dalībniekam atkarībā no galamērķa valsts un brauciena ilguma tiek piešķirta fiksēta summa transporta un uzturēšanās izdevumiem. Maksimālā summa, ko viens dalībnieks var saņemt programmas ietvaros, ir 3000 EUR. Mobilitātes programmu finansē un atbalsta «Creative Europe», Gētes institūts un Francijas institūts, kā arī kultūras iniciatīvu platforma «Izolyatsia».

 

Vairāk informācijas par programmu un pieteikšanos atbalstam meklē «i-Portunus» mājaslapā.