Ilustrācija ― FOLD

Izveidota tiešsaistes platforma «Ukraine to Latvia», kurā ukraiņu bēgļi var pieteikties palīdzības saņemšanai Latvijā. Lapā apkopota svarīgākā informācija, kas jāzina un var būt noderīga Ukrainas valstspiederīgajiem. Vietnē var pieteikties arī tie Latvijas cilvēki, organizācijas un uzņēmumi, kuri vēlas sniegt palīdzību ukraiņiem. Savukārt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) izveidojusi aptaujas uzņēmējiem, lai apzinātu iespējamās darba vietas un citu palīdzību ukraiņiem.

Ziņas Fold 28. februāris, 2022

Lai atvieglotu dažādu Ukrainas institūciju darbu un nodrošinātu palīdzību, kas akūti nepieciešama Ukrainas tautai, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izplatījis paziņojumu, kurā aicina centralizēti koordinēt savas aktivitātes. Ziņas par nepieciešamo humāno un cita veida palīdzību tiek saņemtas Eiropas Savienības civilās aizsardzības mehānisma ietvaros, un valstis tiek koordinēti informētas par vajadzīgo palīdzību un tās piegādāšanu, lai darbības būtu saskaņotas, organizētas un savlaicīgas.

 

VUGD lūdz individuāli un nekoordinēti nedoties uz Ukrainu vai Polijas un Lietuvas robežu, lai piedāvātu bēgļiem transportu un pirmās nepieciešamības piederumus. Šobrīd jau tā lielā transporta plūsma kavē palīdzības nogādāšanu Ukrainā un Ukrainas iedzīvotāju nokļūšanu drošībā. Tie, kuri vēlas palīdzēt, aicināti reģistrēties platformā «Ukraine to Latvia».

 

Ukraine to Latvia

  • Informācija par palīdzības iespējām ukraiņu bēgļiem — kustības «Gribu palīdzēt bēgļiem» un «TechChill» izveidotajā platformā «Ukraine to Latvia».

Iekšlietu ministrijas resursi

  • Informācija par Latvijas robežas šķērsošanu visu diennakti pieejama, zvanot uz šiem telefona numuriem: +371 67913569 vai +371 67913568.
  • Informācija Ukrainas pilsoņiem, kuri ierodas Latvijā, pieejama šeit.
  • Ja vēlaties sazināties par palīdzības sniegšanu un atbalstu, lūgums rakstīt uz krize.ukraina@iem.gov.lv.

LIAA aptaujas:

  • Latvijas investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) izveidojusi aptauju, lai apzinātu Latvijas uzņēmēju gatavību piedāvāt darbu Ukrainas bēgļiem. Aizpildīt anketu iespējams šeit.
  • Aptauja par palīdzības sūtījumiem uz Ukrainu — šeit.