Foto — Andrejs Strokins

Rīgas Starptautiskais kino festivāls «Riga IFF», kas šogad norisināsies no 13. līdz 23. oktobrim, aicina filmu veidotājus pieteikt savus darbus kādā no sešiem konkursiem pilnmetrāžas, īsmetrāžas, bērnu un mūzikas audiovizuālajos formātos. Līdz 22. aprīlim iespējams iesniegt filmas bez pieteikuma maksas.

Ziņas Fold 29. marts, 2022

«Riga IFF» Starptautiskajā pilnmetrāžas filmu konkursā režisori no Baltijas jūras un ziemeļvalstu reģiona sacentīsies par festivāla galveno balvu «Zelta gaili», kā arī naudas godalgu 4000 eiro apmērā. Darbus pēc to mākslinieciskās kvalitātes, novatorisma un aktualitātes vērtēs starptautiska kino profesionāļu žūrija.

 

Īpaša uzmanība festivālā tiek veltīta uz mākslinieciskām novitātēm un pārmaiņām sabiedrībā visātrāk reaģējošajam kino formātam — īsfilmām. Arī šogad «Riga IFF» aicina pieteikt dažādu žanru un tematikas darbus nacionālajam un starptautiskajam festivāla īsfilmu konkursam. Žūrijas izvēlētajiem darbiem būs iespēja sacensties ne tikai par festivāla balvu «Sudraba zalktis» un naudas balvām 1000 un 2000 eiro apmērā, bet arī par kandidatūru Eiropas Kino Akadēmijas (EFA) balvai «Eiropas īsfilma 2023».

Festivāla bērnu filmu sadaļā «Kids’ Reel» kino veidotāji var pieteikties bērnu filmu pilnmetrāžas un īsmetrāžas konkursiem, kuros iekļautos darbus vērtēs Eiropas Bērnu filmu asociācijas (ECFA) biedri. Konkursa uzvarētāji saņems nomināciju ECFA balvai un iespēju iegūt Eiropas labākās bērnu īsmetrāžas vai pilnmetrāžas filmas apbalvojumu.Bērnu filmu veidotāji sacenšas arī par festivāla bērnu žūrijas piešķirto balvu — filmas izrādīšanas tiesību iegādi no Latvijas Televīzijas.

 

Pēc gada pārtraukuma festivāla konkursu klāstā atgriežas reģionā unikālais Baltijas mūzikas video konkurss, kas īpašā notikumā pulcēs profesionālu žūriju, šī žanra entuziastus un cienītājus, kā arī pašus mūzikas video veidotājus. Īpašajā seansā izrādītie darbi sacenšas par «Subraba zalkša» balvu, kas šogad papildināta ar naudas balvu 1000 eiro apmērā.

 

Plašāka informācija par darbu iesniegšanas nosacījumiem un termiņiem — «Riga IFF» mājaslapā.

 

«Riga IFF» top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Nacionālā Kino centra un ES programmas «Radošā Eiropa» apakšprogrammas «Media» atbalstu.