Attēls ― «Color Grey Studio»

Spēli «The Case of the Golden Idol» («Gadījums ar zelta elku») ir veidojusi video spēļu studija «Color Grey Studio», ko 2021. gadā ir dibinājuši divi brāļi — Andrejs un Ernests Kļaviņi. Tā ir saņēmusi pozitīvas atsauksmes no spēlētājiem, iekļuvusi pasaules 2022. gada labāko video spēļu topos un saņēmusi Starptautiskā neatkarīgo spēļu festivāla balvu stāstījumu kategorijā.

Ziņas Fold 28. decembris, 2022

«The Case of the Golden Idol» ir jauna veida detektīvspēle, kas ļauj brīvi domāt un izmeklēt noziegumus. Izmantojot unikālu pierādījumu meklēšanas mehāniku, stāsts par 18. gadsimta aristokrātu ģimeni ļauj šķetināt noslēpumainus pavedienus, lai rekonstruētu notikumus, kas noveduši pie neizskaidrojamām nāvēm. Atklājot pierādījumu fragmentus divpadsmit nozieguma vietās, spēlētāji var veidot paši savas teorijas, izvēlēties visticamākos aizdomās turamos, noskaidrot viņu motīvus un atklāt patiesību. Visaptverošs un enigmātisks stāstījums vieno šīs mistērijas ar spēles nosaukumā minēto zelta elku. «Atklāj noslēpumainā zelta elka patieso dabu un tos, kuri to meklē. Seko nolādētas aristokrātu ģimenes piedzīvojumiem, atšķetinot viltus un nelietību tīklu, kas apslēpj patiesību aiz šīs tumšās sazvērestības,» tā ar spēli iepazīstina tās izstrādātāji.

 

Spēles vizuālais stils apvieno agrīno 1990. gadu video spēļu pikseļu grafikas estētiku ar 3D renderētām pārejas ainām no vēlīno deviņdesmito gadu spēlēm. Ar roku zīmētās ainas ir vienlīdz groteskas un šarmantas, kopā ar spocīgo skaņu celiņu, ko sacerējis ukraiņu komponists Kails Misko (Kyle Misko), radot nostalģisku, taču reizē arī pārsteidzošu vidi.

Spēle sadarbībā ar izdevniecību «Playstack London» iznāca oktobrī un ir pirmais «Color Grey Studio» veikums. Tās dibinātājiem Andrejam un Ernestam Kļaviņiem ir plaša pieredze gan video spēļu industrijā, gan ar to saistītās jomās. Andrejs ir video spēļu studijas «Next Level» līdzdibinātājs — šī studija Latvijā ir publicējusi vairāk nekā desmit mobilās un sociālo tīklu video spēles. Ernests ir pieredzējis mākslinieks, kā arī ilggadējs karikatūrists Latvijas vadošajos ziņu portālos un izdevumos. Ar «The Case of the Golden Idol» brāļi Kļaviņi radījuši spēli, kas apmierina viņu radošās ambīcijas un reizē ir finansiāli dzīvotspējīga.

 

«The Case of the Golden Idol» ir saņēmusi «IndieCade» stāstījuma balvu Starptautiskajā neatkarīgo spēļu festivālā — apbalvojumu, kas izceļ sasniegumus un inovācijas jaunajā interaktīvo naratīvu māksā. Spēle ir saņēmusi arī vairāku kritiķu uzmanību, piemēram, Saimons Parkins (Simon Parkin) no žurnāla «The New Yorker» šo darbu slavē kā «atjautīgu, Šerloka iedvesmotu stāstu par bagātībām un alkatību, kas atalgo vērīgu spēlētāju.» Spēle ir iekļuvusi arī daudzos labāko 2022. gada video spēļu topos — «The New Yorker» to ir iekļāvis starp gada divpadsmit labākajām spēlēm, «The Guardian» ierindojis to devītajā vietā, savukārt spēļu apskata portāls «Polygon» to nosaucis par trešo labāko gada spēli.

 

«The Case of the Golden Idol» ir pieejama video spēļu platformās Steam un GOG.