Attēls no «Zoopasta» animācijas klipa — «Shade»

Lai palīdzētu modināt radio «Star FM» raidījuma «Zoopasta» klausītājus, animācijas studija «Shade» izveidojusi video, kurā raidījuma vadītāji kopā ar dažādiem tēliem, kas mīt ap vecu dzegužpulksteni, ieskandina rītu sirreālā sapņu pasaulē. Lai gan klips veidots digitāli, neparastie stāsta varoņi atgādina kustīgas koka lelles.

Ziņas Fold 18. aprīlis, 2023

«Zoopasta» animācijas klipa darbība notiek kādā Jūrmalas mājā pie savāda cilvēka, kam patīk krāt visādus sīkumus. Pienākot rītam, raidījuma vadītāji Baiba Sipeniece Gavare, Jānis Romanovskis un Egons Reiters modina dažādus kolorītus tēlus, tajā skaitā Brīvības pieminekļa Mildu, kura steidz rotāties ar zvaigznēm. Video režisors Papa Chi vēlējās radīt eklektisku vidi, kurā būtu lietas, kas saglabātas ilgākā laika posmā. Lai to īstenotu, vizuālās koncepcijas autors Harijs Grundmanis meklēja iedvesmu savā bērnības pilsētā Varakļānos un tur esošajā muižā, kur 18. gadsimtā saimniekoja grāfs Mihaels fon der Borhs.

«Krāsainais klipa izpildījums simbolizē sapņus un paralēlo dimensiju ar visdažādākajiem tēliem un situācijām, kas mums miegā var rādīties. Gala rezultātā izdevās sirreāls video, kas vienlaicīgi ir fascinējošs un mazliet biedējošs,» stāsta projekta mākslinieciskais vadītājs Nauris Ašenkampfs. Viņš norāda, ka klipa veidošana aizņēmusi divus mēnešus un daudzās detaļas prasījušas lielu rūpību. «Viss ir taisīts 3D tehnikā, tika radīta īsta koka tēlu pasaule, kur gandrīz katra detaļa ir roku darbs — tikai digitālajā vidē.» Video redzami arī trīs dažādi zīmējumi — divas gleznas un viens attēls kabatas pulkstenī —, kas radīti ar mākslīgo intelektu.

 

Producēšana — «Shade», režisors — Papa Chi, projekta vadītāja — Katrīna Dedze–Stabulniece, mākslinieciskais vadītājs — Nauris Ašenkampfs, vizuālā koncepcijas autors — Harijs Grundmanis, 3D modelēšana — Jānis Spēlmanis un Artūrs Lācis, tekstūru māksliniece — Simona Roga, skaņu mākslinieks — Artūrs Šēnfelds.