Animācija — Katrīna Sadovņikova

Līdz 13. augustam turpinās darbu iesniegšana radošās izcilības festivālā «ADwards», ko rīko biedrība «Latvian Art Directors Club» (LADC). LADC direktore Žanete Eglīte rūpējas ne tikai par festivāla rīkošanu, bet vada LADC Reklāmas skolu un darbojas radošo industriju pētniecībā. Rubrikā «Forša fīča» Žanete dod ieteikumus, kā efektīvāk tikt galā ar darāmo darbu sarakstu.

Forša fīča Fold 4. augusts, 2023

«Festivāla organizēšana, LADC skolas vadīšana un doktora disertācijas rakstīšana var būt izaicinoši projekti — tajos ir desmitiem detaļu, kas varētu noiet greizi. Brīžos, kad nezinu, no kuras puses visam ķerties klāt, piezogas prokrastinācija, kas komplektā ar tendenci uz perfekcionismu ir bīstama taciņa. Tāpēc izmantoju trīs foršas fīčas, lai šos pūķus uzvarētu.

Pirmkārt, pūķus vajag ēst pa gabaliņam — neieciklēties uz galarezultātu, bet gan koncentrēties uz maziem etapiem, ko paveikt vienu pēc otra, un tādējādi tuvināties mērķim soli pa solim. Otrkārt, var piekopt pozitīvo prokrastināciju. Tas nozīmē — ja šodien ir paredzēts kāds liels darbs, pirms tā vajag izdarīt vairākus mazos darbiņus, lai neļautos kārdinājumam apkopt telpaugus, pārmērīgi skrollēt tviteri vai iet pastaigāties. Vismaz daļa no darbu saraksta būs izdarīta, un tad jau neizbēgami pienāks arī lielā darba kārta. Treškārt, vajag saglabāt dzīvesprieku un pašironiju. Atcerēties, ka tikai mēs paši zinām, ko sākotnēji bijām iecerējuši, salīdzinot ar to, kā tas izdevies īstenībā.»

LADC rīkotā radošās izcilības festivāla «ADwards» vadmotīvs šogad ir «Ceļojums uz idejas centru». Darbus konkursam iespējams iesniegt līdz 13. augustam. Pēc tam tos vērtēs starptautiska žūrija aģentūras «TBWA\España» galvenā radošā direktora Huana Garsijas Eskudero (Juan García Escudero) vadībā. Festivāla darbu apbalvošanas ceremonija norisināsies 15. septembrī. Vairāk informācijas par iesniedzamo darbu kategorijām, visiem 15 žūrijas locekļiem un konkursa noteikumi — «ADwards» mājsalapā.