Animācija — Katrīna Sadovņikova

Paralēli darbam savā dizaina studijā «Reflect» grafikas dizainers un dizaina stratēģis Matīss Zvaigzne vada Grafikas dizaina katedru Latvijas Mākslas akadēmijā, kur viņš nodod savu bagāto profesionālo pieredzi un vispusīgo pieeju dizainam topošajiem jomas profesionāļiem. Uzsākot jaunu mācību gadu, Matīss dalās ar padomu, ko allaž dod saviem studentiem.

Forša fīča Fold 8. septembris, 2023

«Kādā krāsu telpā tu dzīvo? Šis ir viens no būtiskajiem jautājumiem, ko uzdodu studentiem grafikas dizaina studiju sākumā. Lielākā daļa šajā kontekstā mīt pāri okeānam un ikdienā lieto krāsu profilu «U.S.Web coated», kas ir noklusējuma uzstādījums «Adobe» vidē un paredzēts drukas iekārtām ar Ziemeļamerikas kalibrējumu.

Atverot krāsu uzstādījumus (Edit/Colour settings), var salāgot krāsu vidi radniecīgāku Eiropai — jāizvēlas «Europe General Purpose» ar «Coated FOGRA39 ISO CMYK» krāsu profilu. Ar «Adobe Bridge» var vienlaicīgi nomainīt krāsu profilus visām «Adobe» lietotnēm. Šo mazo fīču paveicot, attēls uz ekrāna tiks simulēts precīzi, kā to drukātu ISO standartam kalibrētas iekārtas Eiropā.»

Matīsa Zvaigznes dibinātā zīmolu stratēģijas un dizaina studija «Reflect» sevi raksturo kā aizrautīgus kopā radītājus, kas meklē holistisku pieeju un labprāt iesaistās jau zīmolu un produktu tapšanas sākumposmā.