Animācija — Katrīna Sadovņikova

Šī gada pirmo fīču piedāvā rubrikas animāciju autore, ilustratore Katrīna Sadovņikova, kura pērn pievienojās FOLD komandai. Katrīna labprāt rada košas ilustrācijas, kas, saglabājot bērnišķīgu prieku un vieglumu, spēj vēstīt par nopietnām tēmām. Rubrikā «Forša fīča» Katrīna stāsta par rīkiem, kas kļuvuši par viņas galveno darba instrumentu.

Forša fīča Fold 5. janvāris, 2024

«Lai gan jau kopš saviem ilustratores gaitu pirmsākumiem priekšroku dodu analogajām mākslas metodēm, mans radošais process nav iedomājams bez mana «iPad Pro» planšetdatora un «Apple Pencil» irbuļa. «iPad» ir ērts un universāls — tas ir viegls, tā lietošana ir intuitīva, un to var ērti paņemt līdzi gandrīz jebkur. Tā kā strādāju gan 2D, gan 3D vidēs, man ir ārkārtīgi svarīgi, ka «iPad» var lejuplādēt gan 2D, gan 3D mākslas un dizaina lietotnes.

«iPad» un «Apple Pencil» ir salīdzinoši dārgs prieks (turklāt draugi tevi sauks par «iPad baby»), tomēr es tos iesaku kā iesācējiem, tā pieredzējušiem profesionāļiem, kuri vēlas atvieglot digitālās mākslas un dizaina radīšanu. Tiem, kuri pieraduši zīmēt uz papīra, varu ieteikt uz «iPad» uzlīmēt aizsargstikliņu, kas ir matēts un ar mazliet raupju tekstūru, kas rada papīra sajūtu.»

Katrīna Sadovņikova studējusi animāciju un ilustrāciju Bornmutas Mākslas universitātē. Žurnāls «Creative Review» ierindojis viņu starp desmit daudzsološākajiem 2022. gada mākslas un dizaina diplomandiem Lielbritānijā. Ilustratore savā darbā labprāt izmanto dažādas tehnikas un vienlīdz brīvi darbojas kā 2D, tā 3D vidēs, uzburot izteiksmīgus, neierastus un nedaudz amizantus tēlus. Katrīnas sapnis ir darba publikācija interneta žurnālā «It’s Nice That». Ilustratores radošajam veikumam var sekot viņas mājaslapā un Instagram kontā.