SDSI mājas Kuldīgā — «Adatu Fabrika». Publicitātes foto

Latvijas Mākslas akadēmija līdz 23. februārim pieņem studiju pieteikumus starptautiskajā maģistra līmeņa programmā «Pakalpojumu dizaina stratēģijas un inovācijas» (SDSI). Tā ir vairāku akadēmisko partneru īstenota «Erasmus Mundus» kopīgā maģistra līmeņa studiju programma, kuras fokusā ir pakalpojumu dizains, menedžments un līderība.

Ziņas Fold 12. februāris, 2024

SDSI studiju programma sniedz iespēju iegūt starptautisku maģistra grādu, un tā tiek kopīgi īstenota, sadarbojoties četrām augstskolām — Latvijas Mākslas akadēmijai, Lapzemes Universitātei Somijā, Igaunijas Mākslas akadēmijai un Rīgas Ekonomikas augstskolai. Studiju process norit Latvijā, Somijā un Igaunijā, ļaujot iegūt izcilu izglītību pakalpojumu dizainā starptautiskā vidēs. Noslēdzot studijas, absolventi saņem trīs augstskolu — Latvijas Mākslas akadēmijas, Lapzemes Universitātes un Igaunijas Mākslas akadēmijas — diplomus.

 

SDSI piedāvās starpdisciplināras studijas ar specializācijas iespēju dizainā, uzņēmējdarbībā, tehnoloģijās un sociālo zinātņu jomā. SDSI uzsver, ka programmas absolventi var kļūt par daudzpusīgiem pārmaiņu ieviesējiem gan publiskā, gan privātā sektora pakalpojumu organizācijās, demonstrējot stratēģiskā dizaina, vadības un radošas līderības prasmes. Tās palīdzēs studentiem kļūt par pārmaiņu veicinātājiem, kuri spēs dot ieguldījumu inovatīvu, efektīvu un sociāli atbildīgu pakalpojumu organizāciju veidošanā. Programmu apguvušie speciālisti uzņemsies līderu lomu organizācijās privātajā un publiskajā sektorā, virzīs pārmaiņu procesus, formulēs nākotnes prognozes, vadīs daudznozaru komandas un pārvarēs šķēršļus inovāciju ceļā.

 

SDSI programma iekļauta prestižo «Erasmus Mundus» programmu katalogā un tiek īstenota ar Eiropas Komisijas līdzfinansējumu. Tādējādi programmai ir iespēja ik gadu atbalstīt 20 labākos studentus ar «Erasmus Mundus» ikmēneša stipendiju 1400 eiro apmērā, kā arī nodrošināt veselības apdrošināšanas polises. Programmā ik gadu tiek uzņemti 35 studenti no visas pasaules. Kandidātiem, kuri nav iekļuvuši stipendiātu sarakstā, ir iespēja studēt par maksu.

 

Studētgribētāji aicināti pieteikties programmai līdz 23. februārim. Plašāka informācija par studiju programmu un pieteikšanos — SDSI mājaslapā.