Publicitātes attēls

Līdz 29. februārim ir atvērta pieteikšanās starpdisciplinārās dizaina kopienas SEGD Starptautiskās dizaina balvas jeb «SEGD Global Design Awards» 2024. gada konkursam. Darbus, kuri sekmē cilvēka un telpas mijiedarbību, var iesniegt septiņās kategorijās. Uz prestižajiem apbalvojumiem var pretendēt gan individuāli praktizējoši dizaineri un arhitekti, gan radošo industriju uzņēmumi, kā arī ražotāji, pasūtītāji un studenti.

Ziņas Fold 5. februāris, 2024

«SEGD Global Design Awards» ir viens no pasaulē nozīmīgākajiem dizaina nozares apbalvojumiem, kas tiek pasniegts kopš 1987. gada. Tajā apbalvo izcilākos dizaina darbus, kas apvieno saturu un unikālu pieredzi un ir veidoti ar mērķi veicināt cilvēka un telpas komunikāciju publiskajā vidē. Konkursu rīko profesionālā oranizācija SEGD (The Society for Experiental Graphic Design) — starpdisciplināra, uz izglītību un sadarbošanos vērsta dizaina profesionāļu kopiena, kas pirms 50 gadiem izveidota ASV, bet nu darbojas desmit valstīs visā pasaulē, tajā ksaitā Latvijā. SEGD Rīgas nodaļas (SEGD Riga Chapter) darbu organizē dizaina birojs «H2E», kam šīs tiesības tika piešķirtas tieši pēc apbalvojumu saņemšanas «SEGD Global Design Awards» konkursā.

Šogad iesniegtie darbi tiks vērtēti septiņās kategorijās:

  • zīmola stāsts vidē,
  • digitālās pieredzes,
  • izstādes,
  • vietrade,
  • instalācija publiskā vidē,
  • stratēģija, izpēte, plānošana,
  • navigācijas dizains.

Ievērojot iesniedzēju anonimitāti, darbus vērtē profesionāla žūrija, kuras priekšsēdētājs šogad ir dizaina stratēģis, Pārsona Dizaina skolas profesors Nū Gotē (Nu Goteh). Katras kategorijas uzvarētāji sacenšas par «Best of Show» balvu, un konkursā tiek piešķirtas arī speciālbalvas. Organizatori īpaši aicina pieteikt darbus, kas demonstrē tādas vērtības kā ilgtspēja, iekļaušana un vienlīdzība.

«SEGD Global Design Awards» savu veikumu var iesniegt gan SEGD biedri, gan citi dažādās disciplīnās strādājoši dizaineri, arhitekti, tehnoloģiju speciālisti, digitālā satura veidotāji, ražotāji, pasūtītāji un studenti. Nosacījumi un dalības maksa iepriekšminētajiem atšķiras, un vairāk par to var uzzināt konkursa darbu iesniegšanas vadlīnijās.

 

Apbalvošanas ceremonija notiks SEGD konferences laikā 26.–28. septembrī Dallasā, ASV. Darbus konkursam iespējams iesniegt līdz 29. februārim (pēc 14. februāra pieaugs dalības maksa). Plašāka informācija par konkursu, tā nolikums un darbu iesniegšana — SEGD mājaslapā.