Ilustrācija — Jurijs Tatarkins

Zīnu un mazo izdevēju festivāls «Sābrs» aicina māksliniekus, mazos izdevējus, zīnu veidotājus un cita veida drukātu darbu autorus pārskatīt savus krājumus un pieteikties dalībai festivālā, kas 6. un 7. jūlijā jau trešo reizi notiks Āgenskalna tirgū. Pieteikšanās termiņš — 6. jūnijs.

Ziņas Fold 24. maijs, 2024

«Neļauj savām grāmatām un zīniem krāt putekļus — nes tos uz «Sābru»! Tā ir jau ikgadēja iespēja «pavārīties vienā zupā» ar citiem māksliniekiem un izdevējiem, kopīgi pavadot laiku tirgojoties, apskatot izstādes un piedaloties darbnīcās. Un neaizmirsīsim arī par piknikiem! Katrs zīnu kolekcionārs zina, ka zīni ir labs papildinājums ikvienai bibliotēkai. Tā ir arī sava veida valūta, jo tos var apmainīt pret citiem zīniem! Tā kā tirgošanās notiks Āgenskalna tirgū, tur noteikti būs iespējams apēst arī kādu kārtīgu zupu,» teikts festivāla uzsaukumā.

 

Šī gada «Sābra» tēma ir «Stocks» jeb «Krājums», ko festivāla rīkotāji — ilustratori Jurijs Tatarkins un Rebeka Lukošus — aicina skatīt plašākā izpratnē. «Sākumā «stock» uzlūkojām kā krājumu, bet, komunicējot ar auditoriju, atklājās, ka šim vārdam angļu valodā ir vairākas populāras nozīmes, tostarp zupa jeb buljons, lopi (live stock) un arī akcijas (stocks). Izlēmām festivālam pieņemt visas šī vārda nozīmes, lai šī gada tēma būtu interpretējama pēc iespējas daudzveidīgāk,» skaidro Jurijs.

 

«Sābra» galvenais notikums — zīnu tirgus — tiks aizvadīts 6. un 7. jūlijā Āgenskalna tirgū. Pieteikties dalībai festivālā iespējams līdz 6. jūnijam, aizpildot pieteikuma anketu. Sekot līdzi festivāla aktualitātēm iespējams «Sābrs» Instagram kontā.