Attēls — «Nord ID Riga»

Dizaina studija «Nord ID Riga» radījusi pati savu dizaina produktu — spēļu kārtis «Visual Mycologists Expedition». Tradicionālo mastu vietā kārtis ataino četras Latvijā sastopamas sēņu sugas — to izskatu, dzīvesveidu un attiecības ar cilvēku.

Ziņas Paula Gāgane 21. septembris, 2021

«Uzskata, ka sēne ir vismilzīgākais un vecākais dzīvais organisms uz planētas. Nereti tās ir arī mākslinieku iedvesmas avots. Gan to graciozie un tik dažādie ķermeņi, gan arī dažu sēņu halucinogēnās īpašības jau gadsimtiem ir rosinājušas radošus cilvēkus spēt saskatīt vairāk. Mēs nevarējām atstāt neievērotus tik nozīmīgus mūsu līdzdzīvotājus, tādēļ caur radošiem vingrinājumiem, trenējot un demonstrējot «Nord ID Riga» dizaina studijas talantus, īpaši izpētījām četras sēņu šķirnes,» par projektu stāsta tā autori.

 

Dizaina studija atklāj, ka ideja par spēļu kārtīm kā grafiskā dizaina mediju radās, domājot par korporatīvajām dāvanām saviem klientiem. Ierasto mastu vietā kārtis attēlo bekas, gailenes, tintenes un mušmires. Konkrētās sugas izvēlētas ne vien to atpazīstamības, bet arī atšķirīgo formu dēļ, lai, spēlējot kārtis, masti būtu vienkārši atšķirami. Kavā atradīsiet gan informāciju par sēņu uzbūvi, gan gaileņu zupas recepti un asprātīgas interpretācijas par mūsu attiecībām ar sēņu pasauli. Jāatzīmē, ka «Visual Mycologists Expedition» ir tiešām interesanti pētīt, taču spēles karstumā dažbrīd jāpārdomā, pie kura no mastiem kārts pieder.

 

Nozīmīgs aspekts ir kāršu kvalitāte. Tās izgatavojis ASV uzņēmums, kas specializējas tieši spēļu kāršu ražošanā, nodrošinot to, ka «Visual Mycologists Expedition» ir izturīgas un kalpos ilgi. Šobrīd kārtis pieejams ierobežotā daudzumā, sazinoties ar «Nord ID Riga». Studija norāda, ka, pieaugot pieprasījumam, tiks izgatavota arī spēļu kāršu nākamā partija.