«Create for Ukraine» logo

Apvienojot māksliniekus un dizainerus no Latvijas un citām valstīm, pēc radošās aģentūras «Colortime» iniciatīvas radīts internetveikals Ukrainas atbalstam — «Create for Ukraine». Tajā ikviens var iegādāties T kreklus un plakātus ar mākslinieku un dizaineru veidotiem tematiskiem uzrakstiem un attēliem. Visi ienākumi tiks novirzīti Ukrainas Sarkanajam Krustam.

Ziņas Fold 4. marts, 2022

«Create for Ukraine» ir bezpeļņas projekts, kurā mākslinieki bez samaksas iesniedz savus darbus, savukārt «Colortime» bez atlīdzības tos pārvērš plakātu vai t–kreklu dizainos, kas tālāk tiek drukāti sadarbībā ar «Printify». Latviju šajā platformā pārstāv dizaina aģentūras «Asteroid» un «Asketic», ilustratore Lote Vilma Vītiņa, grafikas dizainers un ilustrators Jānis Andžāns, grafikas dizaineri Jānis Zālītis un Marta Folkmane, savukārt no citām valstīm jau pievienojušies čehu ilustrators Jans Šrameks (Jan Šrámek), ukraiņu ilustratore Ņina Dzivuļska (Nina Dzyvulska), zviedru ilustrators Gustafs Ērnells Jalmarss (Gustaf Öhrnell Hjalmars) un lietuviešu režisors un animators Roberts Nevecka (Robertas Nevecka). Arī citi mākslinieki un dizaineri ir laipni aicināti iesniegt savus darbus.

«Liels paldies māksliniekiem, kuri jau ir iesaistījušies! Ienākumi no šī projekta regulāri — ik pa piecām dienām — tiks pārskaitīti Ukrainas atbalstam, ieturot nodokļu nomaksai un produktu drukas pašizmaksai nepieciešamo summu, jo savu atbalstu Ukrainai vēlamies sniegt godīgi un caurspīdīgi attiecībā arī pret saviem partneriem,» uzsver «Colortime» grafikas dizainers, projekta līdzautors Jēkabs Mucenieks.

 

Mākslinieki un dizaineri, kuri vēlas iesniegt savus darbus, to var darīt gan ar savu vārdu, gan anonīmi, sūtot dizainu ar nosaukumu un īsu aprakstu uz e-pastu help@createforukraine.com.

 

Vairāk informācijas par iniciatīvu — «Create for Ukraine» mājaslapā.