Ilustrācija — Edvards Percevs

Jau trešdien, 26. februārī Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notiks ceturtais pasākums lekciju sērijā «Vārds Latvijas dizaineriem» — «Dizains un vide». Tajā piedalīsies ainavu arhitekte Helēna Gūtmane, dizaineres Guna Poga un Jekaterina Stakle, kā arī arhitekte un urbāniste Evelīna Ozola, kura ir arī FOLD redaktore.

Ziņas Fold 24. februāris, 2014

Helēna Gūtmane ir ainavu arhitekte un pilsētplānotāja, darbnīcas «Alps» vadītāja, un lekcijā viņa iepazīstinās ar projekta «Radi Rīgu!» norisi. «Radi Rīgu!» ir intensīva apmācības programma, kas ietver gan teorētisku zināšanu apguvi, gan praktiskas nodarbības un darbu ar pilsētvidi. Projekta mērķis ir, izmantojot publisku ārtelpu kā instrumentu, dot impulsu sociālai atdzimšanai Rīgas pilsētvidē. Dizainere Guna Poga dalīsies ar pieredzi, kas gūta, īstenojot visu pamanītās svētku instalācijas pilsētvidē – dēļu gotiņas, egles un vainagus Rīgas ielās un skvēros. Jekaterina Stakle, par kuras diplomdarbu rakstījām pagājušā gada jūnijā, atklās sociālā projekta «Iesakņotāji» attīstību no problēmas identifikācijas līdz mēģinājumiem rast risinājumu nepierastā un interaktīvā formā. «Iesakņotāji» ir paaudžu komunikāciju un toleranci attīstošs projekts, kurā sociālo aprūpes centru iemītnieki un sākumskolas skolēni satiekas radošās dārzkopības darbnīcās.

Evelīna Ozola pastāstīs par diviem koši sarkaniem projektiem — Rīgas Tehniskās universitātes Starptautiskās vasaras skolas laikā tapušu vides instalāciju Cēsīs un Sarkandaugavas Alekša skvēra projektu, kura iekārtošanas darbi sāksies jau tuvākajā laikā.

Lekcija «Dizains un vide» notiks trešdien, 26. februārī plkst. 17.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Rīgā, Skārņu ielā 10/20. Ieeja visos cikla pasākumos ir bez maksas un bez iepriekšējas pieteikšanās. Lekcijas notiek latviešu valodā. Turpmāko «Vārds Latvijas dizaineriem» pasākumu programma šeit, bet video no iepriekšējām lekcijām skatāmi Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja Youtube kanālā.