Ilustrācija — FOLD

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina pieteikties uzņēmējdarbību attīstošam apmācību kursam «Kļūsti par uzņēmēju 5 dienās», konferencei modes dizaina eksporta un konkurētspējas veicināšanai, kā arī semināram par autortiesībām mūzikas industrijā.

Atbalsts Fold 6. marts, 2014

«Kļūsti par uzņēmēju 5 dienās»

Lai motivētu idejām bagātus jauniešus iesaistīties uzņēmējdarbībā, LIAA sadarbībā ar Banku augstskolu no 17. līdz 28. martam apmācīs 30 Latvijas augstskolu vecāko kursu studentus un potenciālos uzņēmējus ar motivāciju iesaistīties uzņēmējdarbībā.

Divu nedēļu garajā intensīvu apmācību kursā ietilpst piecu dienu teorētiskas nodarbības, kā arī pēcapmācību konsultācijas un pirmsinkubācijas pakalpojumi. Kursa laikā nozares eksperti un lektori mācīs attīstīt biznesa ideju un piesaistīt investorus, zinošus ekspertus un klientus. Dalībai kursā var pieteikties: augstākās izglītības iestāžu vecāko kursu studenti, kuri ir motivēti uzsākt uzņēmējdarbību; potenciālie uzņēmēji, kuriem vēl pietrūkst zināšanu un iemaņu, lai praktiski uzsāktu uzņēmējdarbību un attīstītu savu uzņēmumu; jaunie uzņēmēji, kuri vēlas stiprināt savu uzņēmumu konkurētspēju un pilnveidot zināšanas inovatīvu biznesa ideju attīstīšanai.

Vietu skaists apmācību kursā ir ierobežots, tāpēc dalībnieki tiks atlasīti pēc to iesniegtajām biznesa idejām.

Apmācības ir bez maksas un dalība tām ir jāpiesaka līdz 12. martam, pieteikuma anketu un CV sūtot elektroniski uz e-pasta adresi aija.rantina@ba.lv, iesniedzot klātienē Banku augstskolā K. Valdemāra ielā 161, 1. stāvā, vai arī sūtot pa pastu uz adresi — Banku augstskola, Krišjāņa Valdemāra iela 161, Rīga, LV–1013. Apmācības līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība. Plašāka informācija šeit.

«Mode un dizains: tendences, vadlīnijas un finanses eksportspējas veicināšanai»

4. aprīlī starptautiskajā izstāžu centrā «Ķīpsala» notiks konference, kuras mērķis ir veicināt Latvijas apģērba un tekstila nozares uzņēmumu eksportspēju un attīstību atbilstoši pasaules tendencēm, piedāvājot informējošu un izglītojošu semināru, balstītu uz veiksmīgu ārzemju uzņēmēju un investoru pieredzi. Piedalīties aicināti Latvijas modes industrijas uzņēmēji, kas jau ir uzsākuši savu biznesu, kā arī tie, kuri vēl tikai plāno idejas ieviest dzīvē.

Konferencē uzstāsies Hetere Melvila (Heather Melville), Lielbritānijas uzņēmuma «Royal Bank of Scotland Group» stratēģiskās partnerības direktore, Džūdita Tollija (Judith Tolley), Lielbritānijas modes uzņēmumu centra «Centre for Fashion Enterprise» menedžere, Antons Dells (Anton Dell), konsultants modes jomā ar 40 gadu pieredzi, specializējies izplatītāju un aģentu meklēšanā modes zīmoliem visā pasaulē, un Viktorija Diaza (Victoria Diaz), modes mārketinga un zīmolu stratēģiju speciāliste no Lietuvas.

Lekcijās tiks apspriesti šādi jautājumi:

  • kā modes talanti tiek atbalstīti ārzemēs;
  • ar ko jārēķinās modes zīmolam, iekarojot jaunus tirgus;
  • kā ideju pārvērst biznesā;
  • kā veidot inovatīvu uzņēmumu;
  • kā radīt konkurētspējīgas preces un tās sekmīgi virzīt tirgū;
  • kāda ir dizaina loma uzņēmuma konkurētspējas nodrošināšanā;
  • kādus rīkus var izmantot, lai veicinātu zīmola izplešanos ārzemju tirgos.

Lekcijas notiks latviešu un angļu valodā un ir bez maksas. Vietu skaits pasākumā ir ierobežots, tāpēc LIAA patur tiesības atlasīt dalībniekus, priekšroku dodot nozares uzņēmumu pārstāvjiem. Konferenci organizē LIAA sadarbībā ar starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību «BT 1» un Latvijas–Lielbritānijas Tirdzniecības palātu. Pieteikuma forma un plašāka informācija šeit.

Autortiesību ABC

Sadarbībā ar biedrību «Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/ Latvijas mūzikas eksports» Eiropas Biznesa atbalsta tīkla projekta ietvaros LIAA organizē semināru «Intelektuālā īpašuma mantisko tiesību kolektīvais pārvaldījums», kas notiks 13. martā.

Semināra mērķis ir iepazīstināt Latvijas izpildītājus, autorus, producentus un citus mūzikas industrijas pārstāvjus ar intelektuālā īpašuma kolektīvā pārvaldījuma organizāciju darbību un intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības aspektiem, kā arī informēt par iespējām aizsargāt savu intelektuālo īpašumu.

Seminārā aicināti piedalīties mūzikas industrijas pārstāvji, mūziķi, producenti, autori, kuri savā uzņēmējdarbībā ir saskārušies ar jautājumiem, kas saistīti ar autortiesību un blakustiesību tiesisko aizsardzību, kā arī visi pārējie interesenti.
Seminārā tiks apskatīti šādi jautājumi:

  • kas ir blakustiesības; kādas ir izpildītāju un producentu tiesības;
  • atlīdzības iekasēšana un sadale; atlīdzības sadales noteikumi; kas ir ISRC kods;
  • kas ir autors; kas ir radošs darbs; kas ir kolektīvais pārvaldījums.

Seminārā uzstāsies Inese Lūkina, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības juriste, Liena Grīna, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības izpilddirektore, Ināra Dombrovska, Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras/ Latvijas Autoru apvienības Muzikālo darbu nodaļas vadītāja, Ance Krastiņa, Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras/ Latvijas Autoru apvienības Audiovizuālo darbu nodaļas un Raidorganizāciju nodaļas vadītāja.

 

Joprojām iespējams iesniegt projektu pieteikumus LIAA janvārī izsludinātajām atbalsta programmām un iegūt finansējumu jaunu produktu un tehnoloģiju attīstīšanai, ārvalstu tirgu apgūšanai un dalībai starptautiskos pasākumos, kā arī «zaļo» tehnoloģiju ieviešanai ražošanā. Vairāk par to lasāms FOLD publikācijā.