Ilustrācija — Edvards Percevs

Šo trešdien, 9. aprīlī Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā kārtējā lekcija pasākumu sērijā «Vārds Latvijas dizaineriem» — «Dizains un grāmata». Tajā piedalīsies mākslinieki Rūta Briede, Juris Petraškevičs, Anta Pence un Indra Sproģe.

Ziņas Fold 8. aprīlis, 2014

Rūta Briede stāstīs par to, kā visu iemīļotās bērnu dzejoļu izlases «Bikibuks» ideja dzimusi no gluži praktiskas vajadzības.

Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Juris Petraškevičs atklās savus iedvesmas avotus un metodes, veidojot grāmatas pašiem mazākajiem lasītājiem.

Anta Pence runās par «ABLV Bank» finansēto grāmatu «Bez sienām», kurā reproducēti vēl neesošā Laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijas mākslinieku darbi, atklājot tās komplicēto tapšanas gaitu un atrastajiem tehniskajiem risinājumiem. Māksliniece un dizainere pieskarsies arī žurnāla «Studija» vizuālajam tēlam pēdējos divos iznākšanas gados.

Indra Sproģe stāstīs par to, kā projekts «Joka pēc alfabēts» nonācis pirktāko grāmatu sarakstā, reizē saglabājot savu māksliniecisko vērtību.

Lekcija «Dizains un grāmata» notiks trešdien, 9. aprīlī plkst. 17.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Rīgā, Skārņu ielā 10/20. Ieeja visos cikla pasākumos ir bez maksas un bez iepriekšējas pieteikšanās. Lekcijas notiek latviešu valodā. Turpmāko «Vārds Latvijas dizaineriem» pasākumu programma šeit, bet video no iepriekšējām lekcijām skatāmi Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja Youtube kanālā.