Foto — NRJA

Šovakar Venēcijā, Arsenāla izstāžu telpās atklāj Latvijas ekspozīciju Venēcijas arhitektūras biennālē «Fundamentals». Arhitektu biroja NRJA projektā «Unwritten» pētīta pēckara modernisma arhitektūra Latvijā, izceļot pārsteidzošo faktu, ka par šī perioda vadošo stilu Latvijā līdz šim nav izdoda neviena grāmata.

Ziņas Fold 6. jūnijs, 2014

Latvijas ekspozīcija sastāv no trim daļām: interneta vietnes, instalācijas Arsenālā un drukāta kataloga. «Unwritten» Facebook lapā tiek vākta vizuāla datu bāze, aicinot ikvienu zinātāju pievienot attēlus un tekstuālu informāciju par Latvijas arhitektūru, kas varētu būt pieskaitāma modernismam.

Ekspozīcija Arsenālā ir digitāli vāktās informācijas analogs attēlojums — 2000 papīra lapas, kas, iekārtas rāmī, veido telpisku mākoni. Tās simbolizē neuzrakstīto pētījumu — lapas ir gan tukšas, gan apdrukātas ar informāciju, kas nav sistematizēta un izvērtēta — tā pati, kas atrodama Facebook lapā. Instalāciju papildinās mūziķa Andra Indāna («Gas of Latvia») īpaši radīts skaņas pavadījums, un, datu bāzei augot, baltās lapas plānots pakāpeniski nomainīt pret aizpildītām.

Plašāk par «Unwritten» koncepciju jau stāstījām rakstā «Neuzrakstītais modernisms».