Publicitātes foto

Vēl šonedēļ — līdz 30. jūnijam — tiek pieņemti dokumenti iestājpārbaudījumu kārtošanai Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā (RDMV), kura piedāvā 11 dažādas akreditētas profesionālās izglītības programmas, kas palīdz jauniešiem ielikt pamatus nākotnei mākslā, dizainā, amatniecībā, kā arī reklāmā.

Izglītība Fold 23. jūnijs, 2014

RDMV apvieno vispārizglītojošos vidusskolas priekšmetus ar profesionālajiem mācību priekšmetiem, un skolas absolventi saņem 3. līmeņa profesionālo kvalifikāciju. Mācības RDMV ilgst 4 gadus, un iespējams apgūt šādas programmas: Apģērbu dizains, Ādas izstrādājumu dizains, Formas dizains, Formas tekstils, Interjera dizains, Keramikas izstrādājumu dizains, Koka izstrādājumu dizains, Metāla izstrādājumu dizains, Reklāmas dizains, Stikla izstrādājumu dizains un Struktūras tekstils.

Pirms gada RDMV ir atklāta pavisam jauna mācību programma – Reklāmas dizains. Tā izveidota, lai atbildētu uz strauji pieaugošo pieprasījumu pēc komunikācijas profesionāļiem, un tajā iespējams studēt arī pēc vidusskolas pabeigšanas. No šī gada septembra Reklāmas dizaina nodaļas mācībspēkiem pievienosies vīrs ar pamatīgu pieredzi reklāmā — Ansis Egle. «Esmu nolēmis iet strādāt uz skolu un dot iespēju studentiem saprast reklāmas mākslas pamatus un nianses: ko nozīmē darbs reklāmā un ko tas prasa katrā no pozīcijām; kādi ir procesi, ko nozīmē klients, brīfs un komandas darbs; kas ir reklāma un kas nav reklāma, kāda ir atšķirība starp mākslu un reklāmu; kur likt savu ego tad, kad nedomājas, un kā pareizi pārdot idejas. Mana priekšrocība ir tā, ka pats esmu RLMV [tagad RDMV] absolvents, arī akadēmijā esmu mācījies un reklāmā pavadītie 17 gadi noteikti dod izpratni par industriju «no iekšām»,» paskaidro Ansis.

Precīza informācija par iesniedzamajiem dokumentiem un iestājeksāmenu kārtošanu atrodama RDMV mājaslapā.