Publicitātes foto

Aizvadītā gada rudenī Latvijas Modes palāta sadarbībā ar konceptveikalu «Taste Latvia» un žurnālu «Pastaiga» modes festivāla «Riga Fashion Mood» ietvaros organizēja jauno modes dizaineru konkursu, kura laureātes Evas Borhertes kolekcija šomēnes nonākusi «Taste Latvia» konceptveikalos.

Ziņas Fold 23. jūlijs, 2014

Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūras studentes Evas Borhertes sieviešu tērpu kolekcijai «Plankumainā zeme» iedvesma gūta Latvijas un Kirgizstānas etnogrāfijā, īpaši Kurzemes tautastērpa galvassegu tinumos un rakstos, kā arī turku tērpu kārtainībā. Kolekciju veido septiņi modeļi, kuru veidošanā izmantota trikotāža, vilna, kokvilna, viskoze un zīds.

Aizvadītā gada konkursa žūrija novērtējusi kolekcijas koptēla un detaļu pārdomātību, materiālu un faktūru salikumu un dizaineres individuālo rokrakstu, radot praktiski valkājamu tērpu kolekciju.

Uzvara konkursā Evai nodrošinājusi 1000 eiro naudas balvu kolekcijas rūpnieciskai izstrādei, dalību «Riga Fashion Mood» festivālā un iespēju apgūt zīmola attīstīšanai un uzņēmējdarbībai nepieciešamās zināšanas un prasmes Banku augstskolas maģistra studiju programmā «Uzņēmumu vadīšana radošajās industrijās». Turklāt, kopš jūlija sākuma kolekcija nonākusi arī tirdzniecībā «Taste Latvia» veikalos.

Konkurss guvis plašu dizaineru atsaucību, un pērn tam tika pieteiktas 27 modes dizaina kolekcijas, tādēļ Latvijas Modes palāta nolēmusi to turpināt arī nākamajos gados.