«radi!» vizuālā identitāte — «Matka»

Radošās darbības nedēļas «radi!2015» pasākumu programmu 9. martā atklās seminārs un diskusiju cikls par mājīgu pilsētvidi, kā arī tīklošanās pasākums jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem.

Ziņas Fold 6. marts, 2015

«Mijiedarbība un sadarbība (Rīgas) arhitektūrā — kā labi sajusties pilsētā»

Mājīgums ir kvalitāte, kas kļūst arvien pieprasītāka publiskās vietās ārpus mājokļa un darba jeb «trešajās vietās» — terminā, ko ieviesa urbānais sociologs Rejs Oldenburgs (Ray Oldenburg). Mājīgums ir atmosfēra, kuru šķietami nav iespējams panākt ar projektēšanu un kuru nevar mākslīgi radīt vai iegādāties, tā rodas tikai caur vietas sociālo dzīvi. Tā ir atmosfēra, ko uztveram ar redzi, dzirdi, ožu, tausti un, iespējams, pat garšu.

Seminārā tiks diskutēts par jautājumiem: vai trešā vieta ir atslēga pilsētas mājīgumam? Kurš varētu būt trešās vietas stratēģis — valdība (pilsētas vai valsts) vai sabiedrība? Vai un kur attīstītājiem būtu jānodrošina pilsētas iedzīvotājiem trešās vietas Rīgas apkaimēs, vai arī iedzīvotājiem pašiem ir jāspēj izteikt kolektīvu vēlmi tās radīt? Kādā veidā projektēšanas speciālisti un plānotāji var veicināt apstākļus trešo vietu izveidei? Vai pilsētai ir nepieciešama šo vietu stratēģija? Kādi pētījumi būtu nepieciešami trešo vietu kartēšanai Rīgas pilsētā?

Seminārs notiks no plkst. 13.00 līdz 18.00, Gētes institūtā, Torņa ielā 1, Rīgā. Pasākumam iespējams reģistrēties Rīgas pilsētas arhitektu biroja mājaslapā. Dalība pasākumā ir bez maksas un visu tā norises laiku tiks nodrošināta sinhronā tulkošana latviešu un angļu valodā.

Nakts kompetenču tirgus

Jauno uzņēmēju centrs sadarbībā ar «TechHub Riga» un Dānijas Kultūras institūtu rīko Nakts kompetenču tirgu — pasākumu, kurā «speed dating» formātā vakara gaitā iepazīties, diskutēt un dalīties ar informāciju, kompetencēm un pieredzi ar citiem jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem, kā arī atrast domubiedrus kopīgu sadarbības  projektu īstenošanai un uzņēmējdarbības attīstībai nākotnē. Pasākumā ar īsu uzrunu un stāstījumu par «Creative Business Cup» konkursu un tā sniegtajām iespējām uzstāsies tā dibinātājs Rasmus Vinsteds Černings (Rasmus Wiinstedt Tscherning).

Pasākums norisināsies no plkst. 18.30 līdz 21.30 «TechHub Riga» telpās, Kaļķu ielā 12/14, Rīgā, un tiks vadīts latviešu un angļu valodā. Dalība tajā jāpiesaka iepriekš, un programma ir pieejama šeit.