Attēls no publicitātes materiāliem

Līdz 4. maijam Latvijas radošo industriju uzņēmēji aicināti pieteikties starptautiskā konkursa «Creative Business Cup 2015» nacionālajai atlasei.

Ziņas Fold 16. aprīlis, 2015

«Creative Business Cup» ir pasaules čempionāts jauniem radošo industriju uzņēmējiem, un tas ik rudeni norisinās Kopenhāgenā, Dānijā. Dalība konkursā sniedz uzņēmējiem iespēju veidot starptautiskus kontaktus, piedalīties semināros un diskusijās, prezentēt savu ideju ārvalstu investoriem un potenciāliem sadarbības partneriem, pilnveidot zināšanas un prasmes par radošo industriju biznesa attīstību, kā arī iegūt vērtīgas balvas — 1. vietas ieguvēji saņem naudas balvu 20 000 ASV dolāru apmērā. Konkursa fināls norisināsies 2015. gada novembrī Kopenhāgenā. 2015. gadā starptautiskais konkurss pulcēs vairāk kā 350 biznesa enģeļu no visas pasaules. Šī ir lieliska iespēja iepazīstināt pasauli ar savu produktu vai pakalpojumu un atrast investoru savai idejai.

Kā zināms, 2014. gada starptautiskajā konkursā augsto 2. vietu ieguva Latvijas uzņēmums «GIGI bloks». Ilona Viļuma, uzņēmuma vadītāja, norāda: «Konkurss «Creative Business Cup» ir uzņēmuma biļete uz starptautisko tirgu. Tā ir iespēja būt multikulturālā vidē un iegūt atsauksmes un ieteikumus par jūsu biznesa konceptu no 60 valstu dalībniekiem, profesionālas žūrijas un investoriem. Tā ir vērtīga iespēja satikties un iepazīties ar žūrijas dalībniekiem, kuri pārstāv tādus vispasaules uzņēmumus kā «Microsoft», «Lego», «Ikea» un «Google».»

Pieteikšanās

Kokursā var piedalīties uzņēmēji un uzņēmumi no visām radošo industriju nozarēm. Viens no atlases kritērijiem paredz, ka uzņēmējdarbībai jābūt komerciālai un biznesa konceptam jābūt ar tirgus potenciālu. Pieteikšanās nosacījumi un anketa Latvijas nacionālās atlases konkursam atrodami šeit. Pieteikšanās atvērta līdz 4. maijam.

Pēc saņemto pieteikumu izvērtēšanas, 20 labākie pretendenti tiks uzaicināti prezentēt savas idejas klātienē 14. maijā. Pēc atlases 10 labāko ideju autori turpinās ceļu uz nacionālo finālu, piedaloties starptautiskā meistarklasē, lai labāk sagatavotos sacensībai. Latvijas uzvarētājs, kurš 17.–19. novembrī Kopenhāgenā piedalīsies starptautiskajā «Creative Business Cup» konkursā, tiks noskaidrots jūnijā.

Kultūras ministrijas uzdevumā «Creative Business Cup» nacionālo atlasi organizē Jauno uzņēmēju centrs. Partneri konkursa organizēšanā ir Kultūras ministrija, Dānijas Kultūras institūts, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Mentoru klubs, «Demola Latvia», Latvijas Mākslas akadēmija, kustība «The Red Jackets» un FOLD.