Ilustrācija — Evelīna Ozola

Aicinām uz Rīgas Tehniskās universitātes Starptautiskās vasaras skolas «Arcadia» lekcijām un diskusijām 27.–29. jūlijā un noslēguma pasākumiem 7. augustā. Ar lekcijām Cēsīs viesosies Baltijas paviljona Venēcijas arhitektūras biennālē autori, kā arī arhitektūras fotogrāfs Deivids Grandordžs.

Redakcija Fold 27. jūlijs, 2015

Vasaras skola arhitektiem, urbānistiem un dizaineriem, ko rīko FOLD sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti, jau ceturto gadu pēc kārtas norisinās Cēsīs, šoreiz pētot neskartu un cilvēka ietekmētu dabu, kā arī urbāno ainavu. 36 vasaras skolas dalībnieki 3 dažādās darbnīcās jau uzsākuši darbu pie pilsētvides instalāciju un drukātas publikācijas izveides, lai divās nedēļās iepazītu pilnu projekta ciklu — no pirmajām skicēm līdz daudzslāņainas informācijas grafiskai attēlošanai, telpisku struktūru būvniecībai pilsētvidē un to nodošanai sabiedrības lietošanā. Kā ierasts, vasaras skolas lekciju programma, kā arī dalībnieku projektu prezentācijas ir publiski pasākumi.

Reizē ar vasaras skolas dalībniekiem Cēsīs ieradusies arī arhitektu, dizaineru, mākslinieku un kuratoru komanda, kas strādā pie Baltijas valstu paviljona 2016. gada Venēcijas arhitektūras biennālei. Baltijas paviljonu un vasaras skolu «Arcadia» tematiski vieno interese par mūsdienu lauku ainavu kā praktiski izmantojamu resursu, kas spēj apmierināt reģiona vajadzību pēc pārtikas, izejvielām ražošanai, mobilitātes un citām modernas dzīves nepieciešamībām, turpinot sagādāt arī estētisku pārdzīvojumu. Baltijas paviljona komanda lekcijā un paneļdiskusijā iepazīstinās ar veidu, kādā projekts pēta Baltijas reģiona telpisko, politisko un ekonomisko ainavu.

Deivids Grandordžs (David Grandorge), pazīstams arhitekts, pasniedzējs un arhitektūras fotogrāfs no Londonas, savas lekcijas pirmajā daļā runās par ainavas iepazīšanu caur fotogrāfiju, bet otrajā — par foto projektu, kas tapa, šī gada sākumā apceļojot Baltijas valstu rūpnieciskās ainavas.

Publiskas lekcijas

Ruckas mākslas un rezidenču centrā Piebalgas ielā 19, angļu valodā, ieeja brīva.

27. jūlijs

17.00 Jānis Ķīnasts — Ģeogrāfiskais konteksts. Pazemes ainava
18.00 Baltijas paviljons — Iepazīšanās ar projektu. Reģionālā ainava

28. jūlijs

17.00 Baltijas paviljona un «Arcadia» paneļdiskusija. Baltijas ainava

29. jūlijs

17.00 Deivids Grandordžs —  Ainavas iepazīšana caur fotogrāfiju
18.00 Deivids Grandordžs — Ceļojums pa Baltijas valstīm

Vasaras skolas noslēgums

Ruckas mākslas un rezidenču centrā Piebalgas ielā 19, angļu valodā, ieeja brīva.

7. augusts

17.00 Projektu prezentācijas
21.00 Pilsētvides instalāciju atklāšana Pirtsupītes gravā

Organizē

FOLD sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti.

Atbalsta

Valsts kultūrkapitāla fonds, Valsts izglītības attīstības aģentūra, Cēsu novada pašvaldība, «Rotho Blaas», «Pavasars», «Cēsu alus», «Ķelmēni», «Eži», «Direct krāsu veikals–noliktava» un «Nordenpaint.lv».

Rīgas Tehniskās universitātes Starptautiskās vasaras skolas iepriekšējo gadu projekti skatāmi tās mājaslapā.