Attēls — beltproject.net

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina komandas un individuālus interesentus līdz 26. maijam pieteikties dalībai starptautiskā pasākumu ciklā «BELT Bootcamp», kas no 18. līdz 20. septembrim norisināsies Zviedrijas pilsētā Noršēpingā, un būs veltīts viedās pilsētas (smart city) tēmai.

Atbalsts Fold 8. maijs, 2017

«BELT Bootcamp» tiek organizēts starptautiska projekta «Baltijas uzņēmējdarbības laboratorijas» («Baltic Entrepreneurship Laboratories» — «BELT») ietvaros, ko īsteno RTU studentu biznesa inkubators «IdeaLAB». Pasākumu cikla laikā komandas no Latvijas, Zviedrijas un Somijas pieredzējušu mentoru vadībā prezentēs idejas, dalīsies pieredzē, meklēs sadarbības partnerus, veidos starptautiskus kontaktus, kā arī piedalīties intensīvās apmācībās par biznesa ideju un jaunuzņēmumu attīstības iespējām. «BELT Bootcamp» centrālā tēma ir viedā pilsēta — visaptveroša stratēģija, kuras mērķis ir nodrošināt strauji augušo pilsētu ilgtermiņa attīstību un tādu krīzes punktu pārvarēšanu kā sociālā nedrošība, darba vietu trūkums un zema energoefektivitāte.

«BELT» projekta mērķis ir veicināt sadarbību starp uz uzņēmējdarbību orientētiem studentiem un inovatīviem jaunuzņēmumiem Baltijas jūras reģionā, kā arī atbalstīt jauno starptautisko jaunuzņēmumu veidošanos viedo pilsētu, kā arī veselības, loģistikas, transporta, izglītības un zaļo tehnoloģiju jomās. Projekta vadošais partneris ir Baltijas Institūts Somijā (Tampere, Somija). Līdzās RTU kā partneri projektā ir iesaistīti «New Factory Ltd» (Tampere, Somija), «Demola East Sweden», (Noršēpinga, Zviedrija), Laurea Universitāte  (Helsinki, Somija), uzņēmējdarbības centrs «Spinno» (Helsinki, Somija), Tamperes reģiona ekonomiskās attīstības aģentūra  (Tampere, Somija), Tamperes pilsēta un Jūrmalas pilsētas dome.

«BELT Bootcamp» norisināsies no 18. līdz 20. septembrim. Uzzināt vairāk un pieteikties dalības pirmajai atlases kārtai iespējams līdz 26. maijam, aizpildot elektronisko anketu projekta «BELT» mājaslapā.