Attēls — «DDB Latvia»

16. jūnijā notiks jau sestā «TEDxRiga» konference, kurā visas dienas garumā kinoteātrī «Splendid Palace» savās idejās dalīsies vairāk nekā 20 atzīti pašmāju un ārzemju runātāji.

Ziņas Fold 12. jūnijs, 2017

Šī gada «TEDxRiga» konferences tēma būs «Klausies!». Klātesošo uzmanībai tiks piedāvāti stāsti, kuros ir vērts ieklausīties, tā norādot, ka spēja sadzirdēt šodien ir tik pat būtiska, kā prasme uzstāties. Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šoreiz «TED» kustības nacionālā mēroga konference «TEDxRiga» pulcēs dažādu jomu profesionāļus no Latvijas un ārzemēm — zinātniekus, uzņēmējus, radošo industriju pārstāvjus un citus — izcilības, kuri dalīsies ar personīgiem un iedvesmojošiem stāstiem. Šī gada «TEDxRiga» zīmola identitātes autori ir reklāmas aģentūra «DDB» (mākslinieks — Matīss Zvaigzne, tekstu autore — Liene Bērziņa).

Konferences programma tradicionāli būs sadalīta četrās sesijās, savukārt «TEDxRiga» runātāji šogad tiek atklāti pakāpeniski, soli pa solim iepazīstinot interesentus ar konferences piedāvājumu. Jau ir izziņota piedzīvojumu improvizatora Kārļa Bardeļa, pasniedzējas, terapeites un nometnes «3×3» radītājas Līgas Ruperts, kā arī rakstnieka un žurnālista Maika Koljera (Mike Collier) uzstāšanās. Konferencē piedalīsies arī surdotulce Elza Volonte, politikas komentētājs Mārtiņš Hiršs un veterinārārste un pētniece Ilze Matīse–VanHoutana.

Šonedēļ konferences dalībnieku saraksts ir papildināts ar nākamajiem runātājiem. «TEDxRiga» uzstāsies arī pētnieciskā žurnāliste un raidījuma «De Facto» sižetu autore Olga Dragiļeva, Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra «Re:Baltica» līdzdibinātāja Inga Sprinģe, sociālais inženieris un izpētes centra «MIT Media Lab» pārstāvis Agnis Stibe, dzīvnieku tiesību aktīvists un organizācijas «Dzīvnieku brīvība» līdzdibinātājs Sandris Ādminis, grafikas dizaineris, dizaina studijas «Asketic» vadītājs un FOLD līdzdibinātājs Miķelis Baštiks, kā arī bundzinieks, perkusionists un komponists Kaspars Kurdeko.

Iepazīties ar konferences norises programmu, sekot līdzi runātāju izsludināšanas procesam, kā arī iegādāties biļetes uz pasākumu var «TEDxRiga» mājaslapā. Biļešu cena ir 70 eiro, savukārt studentiem — 50 eiro. Pasākuma oficiālā valoda ir angļu un latviešu. Visas dienas garumā konferences tiešraidi būs iespējams vērot uz lielā ekrāna līdzās pasākuma norises vietai — kinoteātrim «Splendid Palace», kā arī bezmaksas tiešraidē «TEDxRiga» mājaslapā.