«TEDxRiga 2016» vizuālā identitāte — «DDB Latvia»

Piektdien, 17. jūnijā, kinoteātrī «Splendid Palace» norisināsies jau piektā «TEDxRiga» konference, kurā visas dienas garumā uzstāsies vairāk nekā 20 dažādu nozaru runātāji un mākslinieki. Biļetes uz pasākumu ir izpārdotas, bet to būs iespējams vērot bezmaksas tiešraidē.

Ziņas Fold 16. jūnijs, 2016

Šī gada «TEDxRiga» konferences vadmotīvs ir «Uzdrīksties būt», norādot, ka lielākās pārmaiņas varam sasniegt, pārvarot reālas vai paša iztēles uzbūvētas barjeras. Konferences dalībnieki dalīsies ar saviem uzdrīkstēšanās stāstiem un aicinās klausītājus izaicināt savas ikdienas robežas. Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šogad uzstāties uzaicināti dažādi jomu profesionāļi no Latvijas un ārzemēm — zinātnieki, uzņēmēji, radošo industriju pārstāvji un citi. Konferences programma sadalīta četrās tematiskās sesijās.

Pulksten 9.00 konferenci atklās Staņislavs Judins un Asnate Rancāne — mūziķi, kurus vieno improvizācija. Pirmajā sesijā uzstāsies privātskolu ķēdes dibinātāja Austeja Landsbergiene no Lietuvas, reklāmas konsultants, iesācējuzņēmumu mentors un improvizācijas teātra pasniedzējs Džonatans Hovards (Jonathan Howard), viens no jaunas mākslīgā intelekta 3D modelēšanas programmatūras radītājiem Jānis Jātnieks, iesācējuzņēmumu arhitekte Gunita Kuļikovska un itāļu dizainers, izgudrotājs un pedagogs Mauro Martino, kurš izzina mākslīgā intelekta ietekmi uz dizainu.

Konferences otrajā sesijā uzstāsies mūziķe Alise Joste, putnu pētnieks Mikus Āboliņš–Ābols, TEDxRiga konkursa «Stāstu medības» uzvarētāja, arheoloģijas mikrobioloģe Alisa Kazarina, fizikas un matemātikas skolotājs Denijs Dusets (Danny Doucette) no Kanādas, kā arī uzņēmējs un sociālais aktīvists Egils Grasmanis, kurš līdzās galda spēļu biznesam iesaistījies un finansējis dažādas sociālas iniciatīvas, no kurām nesenākā saistīta ar palīdzību bēgļiem Latvijā.

Konferences turpinājumā klausītājiem būs iespēja dzirdēt gan mūzikas projekta «MNTHA» autores Marijas Mickevičas uzstāšanos, gan politikas analītiķes un vēsturnieces Marijas Golubevas runu. Par saviem darbiem un idejām stāstīs arī tēlnieks Ivars Drulle un izglītības tehnoloģiju iesācējuzņēmuma «Edurio» līdzdibinātājs Ernests Jenavs, kura mērķis ir izzināt atgriezeniskās saites sniegtās iespējas uzlabot izglītības kvalitāti skolās. Tāpat konferences trešajā daļā uzstāsies arī dejotāji Ronja Rūta Pakalne un Modris Opelts, bet par cilvēka spriestspēju stāstīs sociālās psiholoģijas profesors Ivars Austers.

Konferences noslēdzošajā, ceturtajā, daļā būs dzirdama divu kādreizējo klasesbiedru Andreja Irbēna un Jāņa Zvīņa grupa «Āres», publicistes un feminisma aktīvistes Lindas Curikas uzstāšanās, strukturālā biologa Mārtiņa Otikova runa, savukārt par spēju saskatīt jēgpilno savā darbā stāstīs Jeļena Hercberga. Pēdējie konferencē uzstāsies kino entuziasti Sergejs Musatovs un Sergejs Timoņins jeb «Kinoblogeri», kuri ikdienā tiecas padarīt kino pieredzi jēgpilnāku.

Visas dienas garumā konferences tiešraidi būs iespējams vērot uz lielā ekrāna līdzās pasākuma norises vietai — kinoteātrim «Splendid Palace», kā arī bezmaksas tiešraidē «TEDxRiga» mājaslapā, kur iespējams aplūkot arī detalizētu pasākuma programmu. Tāpat tiešraide būs pieejama «Lattelecom» interaktīvās televīzijas un interneta televīzijas  «TEDxRiga» kanālā un mobilajā lietotnē «MansTV». Konferences oficiālā valoda ir angļu un latviešu.